Legea cerului

Aşa că, ori cine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, şi va învăţa pe oameni aşa, va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi, şi va învăţa pe alţii să le păzească, va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor.  (Matei 5:19)

Cine strică cea mai mică poruncă și învață pe alții așa, va fi chemat cel mai mic în Împărăția cerurilor – Domnul vede tendința omului de a respinge legea, iar dacă nu o respinge are tendința să o dilueze, să îndulcească. Faptul că totuși sunt în cer cei ce diluează legea, arată că noi suntem mântuiți prin Isus Hristos, dar unde vom fi în cer, depinde de ceea ce facem cu legea lui Hristos aici.

Cine împlinește legea și învață și pe alții așa va fi chemat mare în ceruri. – Observați, nu cel mai mare, ci mare. Cel mai mare este Domnul și aceia pe care Tatăl ia rânduit. Iar atunci când Domnul ia învățat pe ucenici ”legea slujirii” = cel mai mare dintre ei să fie slujitorul tuturor, acolo era vorba de cel mai mare între ei, nu în cer. Acest gând de a fi cel mai mare în cer și în general, este luciferic. Pentru noi primordial este voia lui Dumnezesu și să împlinim cu scumpătate aducând cât mai multă cinste lui Dumnezeu.

Toate bune!

Un gând despre „Legea cerului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s