Botezul Domnului Iisus (botetează) – gânduri

boboteaza_003_30476300Am ascultat la televizor un mesaj de bobotează. Am auzit lucruri potrivite cu scriptura, dar spuse în alt sens. De exemplu, un obicei de bobotează este să se ia apă sfințită, explicația este că Domnul sa botezat și apa sfințește. Este scris că omul trebuie să se nască din nou din apă și din Duh, după cum spune în Ioan 3, deci apa sfințește.

Așa scrie în Ioan, numai că apostolul Petru lămurește acel pasaj în 1Petru 1,23 ”ați fost născuți din nou… prin Cuvântul lui Dumnezeu!” La fel spune și Iacov 1,18. Lucrul acesta înseamnă că în Ioan 3 Duhul este o referire la Dunhul Sfânt, clar, dar apa nu poate fi decât o referire la Cuvântul lui Dumnezeu, bazați pe versetele de mai sus, și nu la apa botezului. Mai ales că apostolul Petru întărește și spune că botezul nu este o curățire de întinăciunile trupești, ci mărturia unui cuget curat. 1Petru 3,21. Sîngele Domnului curățește păcatul prin pocăință și credință, apa nu poate ajuta la aceasta.

Un alt obicei este scoaterea crucii din apă, al cărui sens biblic nu l-am înțeles, deși am căutat și pe net niște explicații.

Cea mai frumoasă explicație de această sărbătoare este cu privire la sfânta treime care sa arătat la botez: Tatăl din cer a mărturisit depsre Fiul, Duhul Sfânt sa coborât în chip de porumbel, și Domnul Isus care era botezat în Iordan. Avea să înceapă marea lucrare de eliberare a omului din robia păcatului. Această lucrare a fost terminată de Domnul Isus în întregime, noi trebuie doar să urmăm calea pe care Domnul a deschiso.

Aș sugera pentru mai multe lămuriri citirea cărții: ”Călătoria pelerinului” de John Bunyan. Sau puteți viziona ecranizarea aici!

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s