Gânduri pentru noul an – 1Corinteni 16,13

Timpul trece mai repede astăzi decât acum câțiva ani parcă. A trecut crăciunul, acum vine anul nou. Am câteva gânduri de anul nou pe care vreau să vi le împărtășesc, vor veni iar zile de pregătire și nu știu cum voi mai avea timp să le scriu. Așa că încep să le aștern de pe acum 🙂

Apostolul Pavel îndemna pe frații din Corint la finalul primei sale scrisori către ei și le spunea în concluzie, acestea sunt ca și niște concluzii practice la tot ce le scrisese mai înainte. Primul gând este acesta:

Vegheați! – străvechiul îndemn ”fii atent!” este ce spune Pavel aici. Este foarte important acest lucru, astfel încât apare primul. Domnul Isus însuși îndemna pe toți ascultătorii lui să vegheze, adesea făcea acest lucru în mai multe împrejurări. A veghea înseamnă că acționezi la timp ce trebuie. Nimic nu este mai folositor în viață decât să faci ce trebuie la timpul potrivit. Dacă am asculta noi mai puțin de firea noastră rea când ne abate de la ceea ce trebuie la timp, am ieși cu mult mai bine. Să vorbim ce trebuie, când trebuie, să ne facem partea cum trebuie în întregime, în familie, pe plan spiritual, profesional. De asemenea un lucru important în veghere este să nu lași nefăcute lucrurile mici. Acestea dau culoare, farmec, importanță. Un lucru pe jumătate făcut, aduce mai mult necaz… Vegheați oameni buni, în toate privințele! Să fim oameni de calitate!

Fiți tari în credință! – al doilea îndemn este să fim tari în credință. Știm că credința vine în urma auzirii, și auzirea vine prin cuvântul lui Hristos. Asta înseamnă să fim oameni ai bibliei, să vorbim cuvintele bibliei, să trăim cuvintele bibliei. Asta înseamnă că fim tari în credință. Să ne încredem în biblie din toată inima noastră. Să nu ne îngrijorăm de ceea ce spun oamenii, vorbele lor sunt schimbătoare, nu au greutate și nu sunt obiective, reale, ci subiective. Să fim tari în credință înseamnă să ne ghidăm după Cuvântul Adevărului. Să fim mai tari în asta și vom fi mai echilibrați, mai credibili și mai ascendenți! Întăriți această parte din viața voastră!

Fiți oameni! – următorul îndemn are de a face cu noi înșine. Asta înseamnă să fim noi înșine, să nu încercăm să imităm pe alții. Este bine să înveți de la cât mai mulți, și chiar să exemplifici, sau să calci pe urmele lor, dar nu te neglija pe tine, tu lasă amprenta ta să se pună pe tot ce înveți și apoi fii tu însuți. Oamenii sunt însetați de tine, vor să te vadă pe tine și oricât de valoros ar fi cel de care amintești, nimic nu este mai important de felul cum ești tu, care ești acolo prezent. Pentru asta trebuie să te identifici cu grijă și să începi să lucrezi la tine, să faci tot ce se poate și ce trebuie ca să te îmbunătățești pe tine. Începe cu lucrurile importante, apoi cele mai puțin importante: duhul tău, fii duhovnicesc, fii spiritual, este cea mai înaltă facultate pe care o ai, abilitatea de a te raporta la Dumnezeu. Când toate cad, aceasta rămâne, și știi cum te-a scos uneori din boală, alteori din greu necaz, nu nesocoti această parte din tine acum când ai ajuns la liman. Ocupă-te de sufletul tău, caracterul tău, omul tău interior. Acesta ești tu cu adevărat, felul cum te porți în exterior ține adesea de circumstanță, omul adevărat ești acela care ești în sufletul tău. Lucrează la acesta! Nu în cele din urmă ocupă-te de trupul tău. Dumnezeu spune că este templul Duhului Sfânt. Este sacru. Trupul este important, chiar dacă este trecător. Menține-te sănătos și îngrijit pentru că prin el se exteriorizează și sufletul și duhul tău. Este bine să ne recreăm și să ne relaxăm, dar acestea își vor face efectul doar dacă nu vom renunța la responsabilitate și la drumul cel drept. Deci, fiți oameni!

Toate cele bune vă doresc și să avem grijă de noi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s