Conditiile unui craciun binecuvantat

Christmas-Card-at-www.best-christmas.net_1Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatoarea nasterii Domnului Isus, si ne punem intrebarea: cum ar trebui sa ne pregatim de asta in mod concret? Potrivit cu Evanghelia primul lucru concret care ii place lui Dumnezeu este:

– Credinta – Hristos a venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit, dar tuturor celor ce l-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu. Ioan 1,12. Ce isi poate dori mai mult Dumnezeu de craciun deca sa primesti pe Fiul sau? A il primi inseamna a crede in El. Cel mai importan lucru de craciun este sa crezi in El! Asta inseamna sa primesti tot ce spune El, sa crezi ca fiind total adevarat. De aceea credinta necesita pocainta, pentru ca Domnul spune ca noi suntem rai, chiar daca ne iubeste. Trebuie sa ne smerim de craciun daca vrem sa ii placem lui mai mult. Asa vom place mai mult si celui de langa noi. Credinta implica de asemenea si ascultare. Efectul credinei este ascultarea. Al doilea lucru pe care vedem ca l-au facut oamenii la nasterea Domnului Isus a fost:

– Inchinarea – inchinarea implica daruri. Si paganii in vechime isi aratau inchinarea fata de zei prin darurile pe care le aduceau. Nu poti spune ca te inchini lui Dumnezeu si tu nu ii aduci nimic, nu faci nimic pentru El, nu te costa nimic inchinarea ta. Aici cred ca este greseala evanghelicilor adesea, harul e gratuit, dar nu asa trebuie sa fie si inchinarea *vezi batrana care a dat tot ce avea. Magii au calatorit spun unii cercetatori 2 ani ca sa ajunga la Histos. Tu cat ai facut ca sa ajungi la el? Pentru inchinare este nevoie de disciplina si sacrificiu, munca pentru Dumnezeu. In final vedem ca la naserea Domnului oamenii au vestit nasterea Sa.

– Vestirea – Asta inseamna sa spui adevarul, sa nu ascunzi ce face Dmnezeu, ce spune Dumnezeu despre Fiul Sau. Noi nu mai suntem marturisitori asa cum erau cei de la inceput. Nasterea Domnului are nevoie de mai multi marturisiori. Dumnezeu atunci a mobilizat parca toate fortele: stelele, ingerii, oamenii, chiar si grajdul cu animale marturiseau de nasterea Mantuitorului. Noi astazi nu mai vorbim cu atata foc despre Hristos. Trebuie sa vorbim mai clar despre asta, mai explicit si mai concret, sa oferim solutii si sa fim mai autentici, sa gasim cai si sa folosi toate resursele pentru aceasta.

Acestea sunt lucrurile pe care le asteapta Dumnezeu de la noi de nastrea Fiului sau! Sa le facem intai pe acestea si apoi celelalte vor fi mai placute.

Sarbatori binecuvantate va doresc!

sursă foto

Un gând despre „Conditiile unui craciun binecuvantat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s