Pentru cine a mijlocit Avraam?

ImagineAvraam a mijlocit pentru Lot când au venit îngerii să vestească nimicirea Sodomei și Gomorei. Lot, care a avut o ceartă cu el, în fața căruia s-a lăsat mai prejos, lăsându-l să aleagă în ce zonă să meargă, câmpia mănoasă dinspre Sodoma și Gomora. 

Puțini observă aici o trăsătură foarte rară de caracter la Avraam: el se rugă pentru cel care se certase cu el, pentru cel care l-a părăsit, pentru cel în fața căruia a acceptat să piardă. Avraam nu avea resentimente față de Lot, pentru că nu poți mijloci pentru cineva și să ai resentimente în același timp. Sau dacă ai resentimente față de cineva, roagă-te pentru el, și Dumnezeu te va elibera de resentimente. Avraam mijlocea cu insistență pentru Lot, l-a iubit în ciuda a ceea ce îi făcuse, a mijlocit pentru el, se gândea la el, îi păsa de el. 

Să ne uităm la Avraam și să îl imităm pe el în legătură cu cei cu care avem neînțelegeri. Să îi iertăm, să ne rugăm necontenit pentru ei, să mijlocim pentru ei când vedem o primejdie apropiindu-se de ei, și să nu ne bucurăm de asta, știind că lui Dumnezeu nu îi place. Să ținem la ei de la distanță și Dumnezeu ne va asculta, cum l-a ascultat și pe Avraam. 

Avraam a fost foarte binecuvântat de Dumnezeu. Eu cred că și aceste atitudini față de oamenii delicați din viața lui au contribuit la binecuvântarea lui Dumnezeu în viața lui. 

Să facem și noi la fel! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s