Uși închise, uși deschise – Mesaj de Paște

Imagine

La crucea de la Golgota mai multe uși au fost închise și altele deschise în folosul umanității.

Unele uși au fost închise, și altele au fost deschise:

A fost închisă:

Ușa păcatului. Domnul Isus prin jertfa Lui pe cruce pune capăt păcatului din viața noastră. Nu că nu mai păcătuim, dar El îndepărtează păcatul din viața noastră. Închide ușa acestuia în viața noastră, făcându-ne curați și eliberați de orice vinovăție. ”Tot aşa şi voi înşivă, socotiţi-vă morţi faţă de păcat, şi vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru.” (Romani 6:11)

Ușa firii. Firea noastră a fost răstignită împreună cu el pe cruce. Firea, omul cel vechi are putere să înrobească omul firesc, însă cine vine la Hristos este eliberat de fire, în așa fel încât trupul să fie dezbrăcat de puterea păcatului. Rom. 6,6.

Ușa celui rău. Cel rău stăpânește în lumea aceasta peste orice suflet, pentru că orice suflet păcătuiește. Când cineva vine la Hristos, păcatele lui sunt plătite și cel rău nu mai are drept în viața acelui suflet. ”Supuneţi-vă, dar, lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi”.  (Iacov 4:7)

Alte uși au fost deschise:

Ușa împărăției lui Dumnezeu. ”Şi îndată perdeaua dinăuntrul Templului s-a rupt în două, de sus până jos, pământul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat”  (Matei 27:51) De acum fiecare suflet care crede în Hristos are intrare liberă la Tatăl, poate fi mântuit prin jertfa lui Hristos.

Ușa locuinței morților. ”mormintele s-au deschis, şi multe trupuri ale sfinţilor care muriseră au înviat.”  (Matei 27:52) Acolo au fost înviați morții din vechime, dar lumea aceasta este plină de oameni morți din punct de vedere spiritual. Aceștia când aud Evanghelia și cred, pot învia la o viața nouă cu Hristos.

Ușa inimii umane. ”Sutaşul şi cei ce păzeau pe Isus împreună cu el, când au văzut cutremurul de pământ şi cele întâmplate, s-au înfricoşat foarte tare şi au zis: „Cu adevărat, Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!”  (Matei 27:54). Omul acesta nu credea, dar atunci când a stat la cruce, inima lui s-a deschis și a mărturisit pe Fiul lui Dumnezeu. Inimile oamenilor sunt Închise și nici ei înșiși nu le pot deschide, dar prin Hristos inimile pot fi deschise.

Aceste uși au fost închise, cele de închis, și deschise, cele ce trebuiau deschise. Ele rămân așa până la venirea Domnului. Nimeni nu poate schimba ce a făcut Domnul. Să ne grăbim să trăim cu ușile închise și să intrăm pe cele ce ne-au fost deschise.

Paște Fericit!

2 gânduri despre „Uși închise, uși deschise – Mesaj de Paște

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s