Ferice de cei ce plâng

Plânsul este o slăbiciune în opinia generației actuale. Cred că această concluzie sa format de nevoie, pe de o parte, datorită multelor probleme ale generației, nerezolvate, care dacă ar trebui plânse, ar fi copleșitoare. Atunci soluția este: nu este bine să plângi. Bineînțeles că nu este corectă și recunoscută ușor. Pe de altă parte, nu există un punct stabil de sprijin, pe baza căruia să știi că nu te consumi în zadar. În altă ordine de idei este spiritul de mândrie care este promovat în lume, spiritul luciferic. Acesta prinde foarte bine pentru că este în firea noastră după căderea lui Adam, dar și pentru că există anumite considerente raționale. Mândria este ieftină. Pretinzi lucruri mari, cu privire la tine, la un colectiv, familie etc. peste noapte. E simplu și plăcut. Mândria este accesibilă. Oricine poate și are dreptul să pretindă acest lucru. Mândria anulează toate datoriile. Nu mai contează ce ai făcut, cine ești, care îți sunt datoriile, implicațiile de profil etc. Acestea sunt motive care nu ar trebui ocolite cu usurință, mai ales când ne educăm pe noi înșine sau copii noștri.

Domnul Isus spune însă ”Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați” Mat. 5

Este binecuvântat cel ce plânge, din perspectiva Domnului Isus, pentru că în stadiul acesta suntem noi în prezent, dacă privim la istoria împărăției lui Dumnezeu. Stadiul întoarcerii din pustiu la Dumnezeu. Păcatul adamic ne-a dus în pustiu, iar noi acum facem cale întoarsă și asta implică lacrimile pocăinței și ale smereniei. Acestea ne duc la limanul dorit, al fericirii, eliberării și împlinirii totale în Dumnezeu.

Este binecuvântat cel ce plânge și pentru motivul ajutorării altora. Este bine să plângi pentru tine și nevoile tale înaintea lui Dumnezeu, dar este și mai bine să simți să plângi pentru alții, pentru mântuirea lor, pentru salvarea și ridicarea lor.

Domnul dă o promisiune celor ce plâng: ”vor fi mângâiați”. Asta înseamnă că aceste acțiuni își vor atinge scopul, nu va fi în zadar, nu te vei consuma degeaba, nu te vei coborî și mai jos prin acestea, ci te vei ridica mai sus. Având în vedere relația cu Dumnezeu aceste alegeri, sentimente își au locul. Să venim cu încredere la Dumnezeu, El nu se schimbă, El este același mereu.

Domnul să vă binecuvinteze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s