Roada Duhului Sfant – schita

 1. Vizeaza restaurarea personalitatii noastre – v.22
  1. Dragostea – este de trei feluri: eros = dragostea fizica, are la baza atractia fizica si activitatea hormonala; fileo = dragostea intre camarazi, are la baza schimbul de beneficii; dragostea agape = dragostea neconditionata, care se da pana al sacrificiu.
  2. Bucuria – Domnul ne indeamna sa ne bucuram pentru ca numele noastre sunt scrise in ceuri  (Luca 10,20). Aceasta bucurie este permanenta si nu depinde de lumea aceasta. De asemenea sa ne bucuram in El (Domnul). Aceasta bucurie depinde de credinciosia Lui, protectia Lui.
  3. Pacea – Adevarata pace incepe atunci cand ne impacam cu Dumnezeu prin Isus Hristos. Pacea lui Isus nu este ca cea din lume, cazuistica, dependenta de o multime de factori, pacea lui Hristos este sigura, este stabila. Pacea lui Hristos ne pazeste gandurile si inima. Filipeni 4,7
 2. Vizeaza abilitarea pentru slujire – v.22
  1. Indelunga rabdare – In lucrarea spirituala, Dumneze intitiaza, sustine si finalizeaza orice lucrare, noi trebuie sa avem indelunga rabdare, sa traim in sfintenie si ascultare * vezi cazul lui Iosif, David. *Semanatorul dupa ce face partea lui, apoi asteapta cu rabdare vremea roadelor.
  2. Bunatate – Solomon spune ca bunatatea si credinciosie dau o minte sanatoasa. Ca sa poti sa lucrezi bine, sa ai o minte patrunzatoare si priceputa, ai nevoie de bunatate, fata de oameni in general. Farmecul unui om consta in bunatatea lui.
  3. Facere de bine – Pentru ca oamenii sa fie castigati pentru Dumnezeu ei trebuie sa vada la noi fapte bune (Matei 5,16). Asa putem lumina, asa putem fii martori eficienti pentru Dumnezeu.
 3. Vizeaza maturizarea noastra spirituala – v.23
 1. Credinciosie – Ceea ce se cere de la slujitori, este sa fie gasiti credinciosi in lucrul incredintat lor. Credinciosia fata de Domnul este conditia maturitatii speirituale, cine ramane langa Domnul va fii transformat in timp, dar sigur in asemanarea Lui.
 2. Blandete – cei blanzi mostenesc pamantul, de credeti ca este asa? Pentru a avea pricepere sa mostenesti pamantul ai nevoi de multa blandete. “Cel incet la manie are multa pricepere, dar cine se aprinde iute, face multe prostii”. Pv. 14,29
 3. Infranarea poftelor  – Iov 28,28 spune: “Frica de Domnul aceasta este intelepciune si departarea de rau este priceperea” Un om priceput este omul care se departeaza de rau. Departarea de rau ascute abilitatile omului in orice domeniu.
 * Aici o aveti in varianta audio

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s