Inteligenta emotionala EQ – definitie

Asa cum scriam in articolul anterior am participat la o conferinta cu subiectul “Inteligenta
emotionala” si ceea ce mi-a placut foarte mult la Domnul Iisus a fost capacitatea de sinteza. Poruncile lui Dumnezeu El le-a rezumat la doua: „Sa iubesti pe Dumnezeu si sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”. Sau chiar toata legea si proorocii a rezumat’o la “Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel”

Am urmarit in aceasta conferinta o definitie a inteligentei emotionale EQ pentru a o putea identifica si prelucra si spre finalul intalnirii am gasit’o. O sa v’o dau si dv iat’o!:

“Inteligenta emotionala este capacitatea de a-ti identifica emotiile tale si pe ale celorlalti spre a le armoniza”

Ce bine ar fi sa stim care sunt emotiile alotra si ce facem cu emotiile lor!! S-a vorbit de sindromul “Habar nam”, in care se spunea ca unii habar nu au ce fac cu sentimentele altora, si se mai cred si specialisti… sunt “Habar-nisti”

In fine, lucrurile sunt foarte serioase chiar daca au fost spuse in spirit de gluma.

S-a dovedit ca in viata reusesc nu cei ce au coeficient de inteligenta ridicat neaparat, ci mult mai des cei ce au coeficient de inteligenta emotionala. Emotiile sunt mult mai puternice si mai mari decat intelectul. Oamenii sunt mult mai mult fapturi emotionale, decat rationale. Armonia emotiilor creeaza platforma pentru succesul ideilor. De aceea concluzia finala este ca EQ (coeficientul de inteligeta emotionala) este mai importanta decat IQ (coeficientul de inteligenta). Aceasta imagine ilustreaza concluzia subiectului.

Toate bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s