Cand Dumnezeu iti vorbeste

1Sa 3:4  Atunci Domnul a chemat pe Samuel. El a răspuns: „Iată-mă!”

1Sa 3:5  Şi a alergat la Eli, şi a zis: „Iată-mă, căci m’ai chemat”. Eli a răspuns. „Nu te-am chemat; întoarce-te şi te culcă”. Şi s’a dus şi s’a culcat.

1Sa 3:6  Domnul a chemat din nou pe Samuel. Şi Samuel s’a sculat, s’a dus la Eli, şi a zis: „Iată-mă, căci m’ai chemat.” Eli a răspuns: „Nu te-am chemat, fiule, întoarce-te şi te culcă”.

1Sa 3:7  Samuel nu cunoştea încă pe Domnul, şi Cuvîntul Domnului nu-i fusese încă descoperit.

1Sa 3:8  Domnul a chemat din nou pe Samuel, pentru a treia oară. Şi Samuel s’a sculat, s’a dus la Eli, şi a zis: „Iată-mă, căci m’ai chemat”. Eli a înţeles că Domnul cheamă pe copil,

1Sa 3:9  şi a zis lui Samuel: „Du-te, de te culcă; şi dacă vei mai fi chemat, să spui: „Vorbeşte, Doamne, căci robul Tău ascultă.” Şi Samuel s’a dus să se culce la locul lui.

Cand Samuel era in Templu si slujea pe Domnul el inca nu cunostea pe Dumnezeu. Se poate sa slujesti pe Dumnezeu si totusi sa nu cunosti pe Dumnezeu. Dar o faci pentru ca ai fost indrumat corect de cineva (Ana in cazul lui Samuel). Un lucru pe care il invatam aici este ca:

–         Intotdeauna in relatia omului cu Dumnezeu, Dumnezeu ia initiativa. El ne cheama la El, mai inainte ca sa venim noi la El. “Nu voi m-ati ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi” Spunea Domnul Isus in Ioan 15,16. Dumnezeu este initiatorul a tot ce este bun si desavarsit in viata noastra. Sa ii dam intotdeauna acest drept si a il respectam pentru ca El sa continue sa lucreze in viata noastra!

–         Omul nu stie cum sa reactioneze in fata lui Dumnezeu. Samuel auzea pe Dumnezeu, dar nu stia cine este. El se ducea la Eli. Tot asa si noi, la inceput auzim pe Dumnezeu, dar nu stim unde sa ne ducem si ce sa facem. Bine este sa mergem la oamenii ca care ii vedem ca umbla cu Dumnezeu. Sa cercetam Scripturile pentru asta.

–         Omul are nevoie de iluminare si ucenicie pentru a urma pe Dumnezeu. Nu trebuie sa consideram ca stim ce avem de facut in fata lui Dumnezeu. Nu stim. Trebuie sa ne lasam indrumati, sa cautam sa intelegem caile lui Dumnezeu, sa mergem la Cuvantul lui Dumnezeu. Duhul Sfant este cel ce ne calauzeste in tot adevarul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s