Eroarea ultimului secol

Cumplita eroare a ultimului secol a fost conceptia conform careia toate problemele omului sunt cauzate de mediu, iar pentru iar pentru al schimba pe om nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa schimbi mediul.

Aceasta este o eroare tragica. Ea pierde din vedere ca omul era in paradis cand a gresit prima data. Omul se gasea intr’un mediu perfect atunci cand a gresit prima data (Adam in Eden), astfel ca problemele lui nu pot fi rezolvate prin asezarea lui intr’un context desavarsit.  Nu , cu siguranta ca nu mediul este cauza; necazurile omului ies din inima omului. Luati orice problema din viata, orice aspect ce duce la nefericire, aflati-i cauza si veti descoperi ca porneste intotdeauna de undeva din inima, dintr’o dorinta josnica a cuiva, a unui individ, a unui grup sau a unei natiuni.

Cu alte cuvinte, necazurile omului rezida in chiar in chiar centrul fiintei sale. O intrebare buna de reflectat ar fi: ce reprezinta inima in mod concret, daca este asa de importanta in Scriptura si in Evanghelia Domnului Iisus?

“Fiule da-mi inima ta si sa gaseasc a ochii tai placere in caile mele” Pv. 23,26

“Pazeste-ti inima mai mult decat orice cati din ea ies izvoarele vietii” Pv. 4,23

6 gânduri despre „Eroarea ultimului secol

 1. M-am gândit la ceea ce a spus fratele Iosif Ţon într-o predică: „Inima întotdeauna merge acolo unde iubeşte. Inima face ce iubeşte. Când inima mea începe să iubească ce iubeşte El, e semn că Domnul Isus e prezent acolo”. Nu încerc să răspund la întrebare, dar înţeleg că inima este atât de esenţială deoarece aceasta conduce întreaga fiinţă într-o anumită direcţie. 🙂

 2. Inima, un loc tainic pe care numai Dumnezeu Il poate vedea. Cu inima primim, cu inima respingem.Inima poate fi daruita si trebuie daruita. De fapt, cred ca nu se poate altfel. De aceea cred ca ar trebui sa fim foarte atenti cui daruim noi inima noastra. Aceasta ne va marca destinul. Daca daruim inima noastra lui Dumnezeu, din ea vor iesi lucrurile bune(gandurile lui Dumnezeu). Dar, daca daruim inima noastra Celui Rau, din ea vor iesi toate lucrurile rele (gandurile Celui Rau: inselatorii, rautati, invidii, lacomie, mandrie s.a.)
  „Adevarata ratiune este inima” – R. Wurmbrand
  „inima este ca marea, pastreaza in adancul ei tot ce a primit” – R. Wurmbrand

  1. Trebuie sa iti spun ca si eu am intrebari fara raspuns, si inca unele dureroase..
   Dar biblia nu ne da raspuns si informatii la toate intrebarile noastre, ci doar la cele care avem nevoie ca sa putem fi mantuiti. Si este corect asa. Insa Dumnezeu ne lumineaza treptat pe fiecare dupa voia Lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s