Hristos s-a inaltat! – mesaj

Domnul Iisus s-a inaltat la cer. Nimeni nu s-a mai inaltat in felul acesta in mod fizic sub privirile oamenilor, a ucenicilor, la cer. In mod vizibil Domnul Iisus s-a ridicat spre locul de unde a venit.

El s-a inaltat pentru ca:

Totul a fost incheiat. A incheiat planul de mantuire: a trait o viata perfecta satisfacand legea lui Dumnezeu. A platit plata pacatelor noastre, facand posibila iertarea tuturor celor ce se pocaiesc. A rastignit pe cruce firea noastra pamanteasca, omul nostru cel vechi, astfel incat trupul pacatului sa fie desbracat de puterea lui. Aceste lucruri se insusesc prin credinta. Noi credem in general cu usurinta primele doua adevaruri, pe al treile nu il credem in general, suntem confuzi. Oare de ce nu credem tot ce spune Scriptura?

Sa dus sa ne pregateasca un loc. Scopul lucrarii pe pamant nu are in vedere pamantul, ci cerul. Domnul tot ce afacut pe pamant, a fost ca sa ne poata lua de aici si duce in Cer, in imparatia Tatalui Sau. Noi nu mai suntem de aici, noi am fost nascuti de sus, trebuie sa ne indreptam privirea spre cer, de acolo ne vine izbavirea. Aici suspinam si ne tanguim adesea. Avem o singura mangaiere, ca Domnul ne pregateste un loc, ca acolo unde este El sa fim si noi. Este parte din Evanghelie sa asteptam pe Mirele noastru iubit ca sa ne ia acasa.

Si noi sa facem la fel prin viata noastra. Ne inaltam spre cer atunci când privim doar la Iisus, caruia i s-a dat toata puterea in cer si pe pamant. Privirea spre El ne vindeca (precum sarpele din pustie vindeca pe cei ce isi pironeau privirea spre el), privirea spre Iisus ne da putere sa mergem pe ape (cum mergea Petru, in mod supranatural). Ne inaltam spre cer atunci cand ascultam porunca Lui: “Duceti-va si faceti ucenici! – Voi ve-ti primi o putere cand se va cobora Duhul Sfant peste voi!” Iisus a trimis ucenicii sa faca o lucrare, dar le-a interzis sa o faca pana cand Duhul Sfant nu venea peste ei. Asta inseamna ca Domnul nu se incredea in puterea lor, ci in puterea Duhului care avea sa vina peste ei. Asa ar trebui sa facem si noi! Toata puterea ia fost data in cer si pe pamant, din aceasta putere Domnul ne da si noua cand Duhul Sfant vine peste noi. El vine peste noi cand ne uitam doar la Iisus, cand ascultam doar de El, si atunci cand Cuvantul lui locuieste din belsug in noi.

Hristos s-a inaltat!

El sa va inalte si pe voi!

4 gânduri despre „Hristos s-a inaltat! – mesaj

 1. Si dupa ce voi fi inaltat de pe pamant, voi atrage la Mine pe toti oamenii. Ioan 12:32
  Era harului
  # Prin dragostea ce o port fiecaruia.
  -cautandu-i peste tot; nu L-am cautat noi…. nu avem nici un merit
  -vestindu-le Cuvantul cu drag si multe sacrificii
  -descoperandu-Ma in repetate randuri
  # Prin ceea ce ofer oamenilor. Mt 11:28
  -nu resping pe nimeni
  -cel trudit si impovarat este preocuparea Mea
  -ma duc sa pregatesc un loc
  # Ca sa le pot reda ceea ce au pierdut.
  -viata vesnica
  -imparatia vesnica
  -acasa la Tatal
  Slavit sa fie Domnul
  Victor T.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s