Nu ajunge doar vointa

Nu poti sa faci doar un efort de vointa pentru a depasi obstacolele vietii tale, ci trebuie sa duci o lupta spirituala. Incepe sa te rogi pentru acele lucruri. Aliaza-te cu Cel tare pentru a infrange pe cel viclean. Eu personal m-am luptat ani de zile cu anumite slabiciuni si nu reuseam decat temporal sa le fac fata. Apoi reveneau cu si mai multa forta. In momentul cand m-am intors la Dumnezeu, cand l-am chemat in viata mea, granitele conflictului s-au largit mult in favoarea mea. Acum sunt in stadiu cand urmaresc plinatatea Duhului pentru a duce la bun sfarsit lucrarea Fiului in viata mea.

Nu putem duce noi lupta mai departe. Ce a inceput Hristos, sa continui eu „Florin”. Nu prea sunt compatibil. Trebuie sa las pe Cel randuit de El, pe Duhul Sfant sa faca lucrul acesta, eu trebuie doar sa imi deschid inima si sa il chem. Prin Cuvantul Lui El va face lucrul acesta. Ce poti face cu vointa ta in cazul pacatelor? Ai nevoie de sangele lui Hristos! Ce poti face cu vointa ta in cazul deciziilor? Ai nevoie de calauzirea Duhului! Vointa noastra are un rol, sa asculte de Dumnezeu in toate lucrurile. Iisus Hristos spunea:

„Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decat ce vede pe Tatal facand si tot ce face Tatal, face si Fiul intocmai”. Ioan 5,19

Nu face doar un efort de vointa pentru a depasi obstacolele vietii, ci trebuie sa duci o lupta spirituala prin Iisus Hristos, prin Duhul Sfant. Incepe sa vorbesti cu Dumnezeu in rugaciune despre acele obstacole!

5 gânduri despre „Nu ajunge doar vointa

 1. Bine v-am găsit in această sfântă zi de sărbătoare.
  Ştim/cunoştem sfârşitul tragic al Sf Ioan Botezătoprul şi ne întrebăm de ce a avut un final atât de tragic? Oamenii bisericii spun că Dumnezeu a permis o astfel de soartă pentru ca Sfântul Ioan Botezătorul să fie înaintemergătorul lui Hristos şi în ceruri nu doar pe pamânt, anunţând şi pe lumea de apoi venirea Mântuitorului.
  Dacă suntem atenţi observăm că acest episod din Sfânta Scriptură, este foarte lesne de înţeles şi se mulează perfect şi zilelor în care trăim noi. Acest flagel spiritual al concubinajului este ridicat azi de la păcat la virtute. Indiferent care sunt argumentele pro pentru trăirea în comuniune fără binecuvântarea lui Dumnezeu trebuie să fim conştienţi că este o trăire în păcat, rămâne să conştientizăm doar, punând în balans ce beneficii şi ce pierderi aduce pe plan spiritual acest concubinaj. Nici dacă privim celălalt aspect legat strict de materie, eu personal n-am observat ca rata divorţurilor şi a problemelor de sănătate să se fi ameliorat, ba din contră ele s-au înmulţit. De ce evidenţe mai e nevoie ca să ne ridice vălul de pe ochi?
  De aceea îndemnul de a lupta împotriva păcatului, este bine punctat aici de tine Florine. E nevoie de voinţă, iar ca voinţa să prindă puteri avem nevoie de Tatăl, de ajutorul Lui. Dumnezeu să ne ajute şi să ne dea înţelepciunea lui Solomon, pentru a şti să discernem corect.

  1. Sa ne luptam lupta cea buna a credintei (exprimata in rugaciune)! Aceasta lupta este buna pentru ca ofera o garantie deplina. Modul si timpul cand Dumnezeu raspunde poate sa nu fie totdeauna cel potrivit cu al nostru, dar el nu va lipsi niciodata in nevoie.

 2. 1 Corinteni 9:26  Eu, deci, alerg, dar nu ca si cum n-as sti încotro alerg. Mã lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste în vânt.
  Coloseni 1:29  Iatã la ce lucrez eu, si mã lupt dupã lucrarea puterii Lui, care lucreazã cu tãrie în mine.
  Nu noi luptam, ci Domnul.

 3. Mi-a plăcut acest articol deoarece subliniază suportul fundamental, biruitor al Domnului în înfrângerea ispitelor.

  Mi-ar plăcea să scrieţi un articol, din experienţa şi interacţiunea pe care o aveţi cu oamenii, la diferite stadii de maturitate. Unii vin la domnul direct din lume, cu un bagaj mare şi diversificat de deprinderi rele, reflexe păcătoase. Omul lor cel vechi este experimentat. În lupta cu păcatul cum fac ei faţă, ce sfaturi primesc de la cei din jur, cât de importantă este pentru ei trăirea în sfinţenie ş.a.m.d.

  Pe de altă parte, pruncii, tinerii şi maturii proveniţi din familiile de creştini au, datorită climatului, a mediului creştin un avantaj considerabil pentru creştere spirituală. Însă dacă nu se vede o creştere spirituală chiar dacă există strădanii, undeva apare un scurtcircuit. Poate la nivel de cunoştinţe, ori poate chiar la nivelul voinţei personale slabe, sau în cadrul sistemului de valori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s