Nu iti va parea rau niciodata

… daca gandesti inainte sa actionezi.

… daca asculti inainte sa judeci.

… daca iti ierti dusmanii.

… daca esti cinstit si sincer.

… daca ajuti un om la nevoie.

… daca esti cinstit in afaceri.

… daca gandesti inainte sa vorbesti.

… daca aplici principiile biblice.

… daca iti inchizi urechile la barfa.

… daca tii in frau o limba calomnioasa.

… daca nutresti ganduri curate.

… daca esti milos cu cei necajiti.

… daca esti ingaduitor si bun cu toti.

… daca intorci bine pentru rau.

… daca azi vei trai in asa fel incit miine sa nu-ti fie rusine.

* from Florina Bonca

4 gânduri despre „Nu iti va parea rau niciodata

 1. „daca”… ,problema e cum se rezolva acest „daca”.
  Toti stim cam ce avem de facut, dar greu putem sa le implinim, pentru ca mereu intervin in actiunile noastra si alti factori neprevazuti si situatia devine incontrolabila.
  Dumnnezeu vrea sa devenim ca El si nu pe cale amatorista, ci pe cale profesionista pt ca Dumnezeu profesional ne invata cum sa ajungem la El. Mantuitorul spune ca daca credem in El vom face faptele Lui si mai mari decat acestea. Iata ca Dumnezeu nu este invidios.Cand El traieste ca om si cu limitari omenesti ne fagaduieste ca vom face faptele Lui. A dat aceeasi putere unor Sfinti, care au scos oameni din morminte, dar prin puterea Lui, ca omul de la sine nu are nimic.
  Atunci cand cuvantul este perceput ca viu si nu doar informatie moarta,atunci lucreaza, cea ce numim noi, energia cuvantului. Cuvantul viu devine putere, el incepe sa te insufle, sa te invie si inviat fiind de vre-un atare cuvant incep sa-ti devina vii si cuvintele scripturii. Dupa randuiala Vechiului Testament, pentru a implini Legea, credinciosul trebuia sa asculte de cele 10 porunci.
  Potrivit cuvintelor Mantuitorului: „Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa implinesc” (Matei 5, 17), cele 10 porunci trebuie pazite si de crestini, intocmai.
  Pe langa aceste zece porunci, Mantuitorul a mai dat crestinilor alte noua indemnuri, prin care se implineste Legea, in scopul desavarsirii morale. Pe acestea nu le-a dat insa in chip de opriri sau porunci, ci in chip de „fericiri”, fiindca ele se potrivesc deplin cu smerenia si blandetea Mantuitorului Hristos. Pe de alta parte, cele noua Fericiri sunt atat de potrivite cu nazuintele sufletului crestinului, incat, numai auzindu-le, suntem indemnati singuri sa le indeplinim. In acest inteles Sfantul Apostol Iacov numeste legea Noului Testament „Legea cea desavarsita a libertatii” (Iacov 1, 25). Nimeni nu poate fi fericit fara a fi desavarsit, iar cel ce cucereste desavarsirea morala dobandeste prin aceasta si fericirea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s