Despre rugaciune

a-prayer-for-times-like-theseNu conteaza cum te rogi ci cat ceri, spui. Dumnezeu intelege si un murmur ca al Anei, aude suspinul si raspunde chiar si la atingeri – ca femeia aceea cu scurgerea de sange. Cat ceri e tot ce conteaza. Sunt unii care striga tare sau frumos, dar cer in mod egoist sau putin.

Cand te simti slabit, Dumnezeu nu vrea sa fii neajutorat, vrea sa te apropii mai mult de El in rugaciune. E ca un pretext al providentei Lui. Cand esti ispitit, El nu se bucura sa te vada fierband, ci vrea sa vorbesti cu El atunci si sa ii ceri ajutorul. Ooo ce bine am mai fi daca am avea incredere in El sa ii spunem exact atunci cand simtim, exact ceea ce simtim. La fel ar trebui sa facem si cu toate temerile noastre. Noi ar trebui sa stim ca pacatul iese din noi atunci cand e identificat si formulat verbal prin marturisire. Slabiciunea umana este un bun tutore, nu te paraseste niciodata si te duce de mana in bratele lui Hristos de fiecare data. Nu pot sa nu vad ca Lui ii face placere acest lucru.

Cotinuitatea si constanta este mai importanta decat intensitatea. Daca Moise pe deal ar fi stat mai mult cu mainile jos decat sus, cum ar fi fost Iosusa in fata lui Amalec? Daca Iosua ar fi lasat mai mault sulita jos decat sa o tina ridicata sus, in cucerirea cetatii Ai, cum ar fi iesit batalia? Daca Daniel s-ar fi rugat doar 15 zile in loc de 21, cum ar fi fost raspunsul ingerului pentru el? Continuitatea pentru biruinta sunt ca zalele unui lant greu. Un lant gos poate atarna o locomotiva, dar daca ii rupi o za, nu mai poate ridica nici un surub. Tot asa sunt si rugaciunile noastre cand renuntam… Cat de tristi trebuie sa fie cei 24 de batrani, secretarii lui Dumnezeu cand vad biruinta asa de aproape si pe noi renuntand in rugaciunile noastre. Cand Daniel se ruga in cer se mobilizau legiuni de ingeri. Este corect asa, noi uneori afara de rugaciune nu prea putem face nimic cum trebuie, iar Dumnezeu care poate, este firesc sa mobilizeze cele mai puternice mijloace, ingerul Mihail, pe insusi Fiul Sau, Leul din Iuda.

Slavit sa fie El!!

Un gând despre „Despre rugaciune

  1. A te,,ruga cu duhul”,implica atat duhul omenesc cat si Duhul Sfant, dandu-ti posibilitatea sa comunici direct cu D-zeu .Te pune de acord cu Duhul Sfant,deschizand mintea si netezind calea pentru a auzi vocea lui D-zeu.In acelasi timp ea strabate printre fortele demonice care incearca sa impiedice sau sa creeze confuzie cu privire la ceea ce-ti vorbeste Duhul lui D-zeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s