Influenta muzicii

mozart_portraitUn expert foarte interesat in influenta muzicii asupra inteligentei si comportamentului a aparut in „Washington Times” (2Iulie 1997).

Trei grupe a cate 24 de soareci au fost testate privind capacitatea lor de a invata un labirint. Variabila dependenta o contituia diferitele stiluri de muzica . Pana sa inceapa administrarea muzicii, toti soriceii reusisera sa parcurga labirintul in circa 10 minute. Dupa trei saptamani de teste si dupa un tratament de 12 ore de muzica pe zi, rezultatele au fost uluitoare. Cei din grupa de control (fara muzica) au reusit sa-l parcurga in 5 minute – jumatate din timpul initial. Cei din grupul „exclusiv Mozard” le-a trebuit doar un minut si jumatate, o performnta de zile mari. Dar soarecilor din grupul „Metallica” si „Anthrax” le-a trebuit nu mai putin de 30 de minute! Se invarteau in loc, se izbeau de pereti si erau neputinciosi sa adulmece macar urmele celorlalti cobai. Dar partea cea mai surprinzatoare a experimentului a fost aceea ca, in prima instanta, experimentul a trebuit sa fie intrerupt; soriceii din grupa „Hard rock” s-au devorat unii pe altii. La reluarea experimentului cu un nou lot de cobai, a trebuit sa ii izoleze in borcane individuale.

cobai

* preluat si adaptat din revista „Calea credintei” nr. 361-362. – p.23.

3 gânduri despre „Influenta muzicii

  1. Interesant experimentul! Nu mai stiu acuma ca sa dau link, dar am mai citit derspre un experiemnt care spunea ca ritmul de rap interfereaza cu bataile inimii si ca omul poate dezvolta tahicardie sau bradicardie (dupa caz). Insa intr-adevar muzica rock, metal, etc iti obosesc creierul in mai putin de un minut, parca il electrizeaza mai tare decat poate el duce. Ehheee….ce fain ar fi sa stai undeva pe malu marii acuma si sa se izbeasca de creier numai valurile marii….

  2. Cum iti permiti sa SA SCRI METALLICA cu un SINGUR „L”???? CUM? .. cum as putea sa cred eu ceea ce tu scrii acolo cand tu faci o asemnea gresala? 😕

    1. Lulu, in adolescenta aveam un prieten metallist, pe vremea aceea sigur nu as fi facut o asemenea greseala, dar asta e.. bine ca totul se poate indrepta 🙂
      Toate bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s