„Nimeni sa nu iti dispretuiasca tineretea”

Efectul respingeri este ca ne vom respinge pe noi insine la randul nostru. Si cand ne autorespingem pe noi insine, ne este teama ca vom fi respinsi de altii. Este un cerc vicios. Devine un blestem al personalitatii.
Nimeni sa nu iti dispretuiasca tineretea. Daca insa ai pacatuit si cineva incepe sa te dispretuiasca, in momentul in care tu iti marturisesti acea vina, si te reabilitezi in fata lui Dumnezeu, trebuie sa respingi si acele atitudini de judecata, temporal intemeiate.

Sunt oameni care si-au pierdut respectul de sine, nu se mai iubestc pe ei isisi din cauza asta.
Unul din adevarurile bibliei este ca noi nu putem iubi pe altii daca nu ne iubim pe noi insine. Noi nu ne iubim pe noi insine pentru ca am crezut minciunile spuse de altii despre noi, sau noi insine le-am generat.

Unele adevaruri nu sunt rostite prin cuvinte, ci sunt comportamente ale altora din care noi deducem niste adevaruri eronate asupra noastra.

De exemplu, daca tatal nu te baga in seama, tu poti sa crezi ca nu meriti sa aiba cineva relatii cu tine. Ajungi sa crezi o minciuna despre tine insuti.
Noi cand spunem ca suntem nemultumiti de noi insine adesea ne referim la ceea ce cred altii despre noi. Dumnezeu vrea sa ne raportam la felul cum ne vede El pe noi. Asa de valorosi, atat de mult a fost interesat de noi incat a dat pe Fiul sau la moarte pentru noi.

Asta ne va da o minte sanatoasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s