Priceperea de a lua decizii intelepte

plimbare-prin-ploaie-copyIntr’o noapte ploioasa, presedintele unei companii de prelucrat cherestea calatorea cu masina spre casa pe un drum serpuitor prin padure. Pe cand dadea curba, a fost surprins sa vada un baiat pe o bicicleta chiar pe partea lui. A franat puternic ca sa evite lovirea baiatului, dar pe pavajul umed n-a putut sa opreasca la timp. A auzit o scurta scrasnitura si o bubuitura in partea din fata a masinii.

In acea frantura de secunda, a trebuit sa ia o decizie – o decizie care urma sa influenteze tot restul vietii sale. A dat inapoi masina, a ocolit baiatul care zadea pe sosea, si, inspaimantat, a accelerat si s-a intors acasa .

In dimineata urmatoare, era la micul dejun, cand sotia a dat drumul la radio. Chiar in acel moment se transmitea despre lovirea si fuga de la locul accidentului petrecute cu o noapte inainte. Pe langa faptul ca prima masina l-a lovit, o a doua care n-a putut sa il evite a trecut peste baiat. El se afla in stare grava la spital.

Sotia comenteaza ce groaznic a fost ca primul conducator n-a oprit. Sotul, nervos, este de acord.

Cateva momente mai tarziu, fiul sau a venit alergand in bucatarie, ca sa-I spuna: “Hei, tata, farul tau din fata este spart!” Tatal explica repede: “Da, l-am spart intrand in garaj noaptea trecuta. Va trebui sa-l aranjez”

In acea zi, la birou, nu s-a putut concentra. La sfarsit, la pranz, a plecat cu masina la politie si a explicat ca el a fost cel care l-a lovit pe baiat. A fost inchis.

Parea ca intreg orasuul era infuriat de acest accident. Judecatorul a gasit necesar sa dea un exemplu public de seriozitatea acestei crime. Conducatorul care a lovit si a fugit a fost condamnat la 20 de ani inchisoare!

Dupa proces, el a intrebat pe judecator: “Care ar fi fost pedeapsa daca as fi adus copilul la spital?”

Judecatorul l-a asigurat, “Nu cred ca ar fi fost vre’o pedeapsa. Era un accident. Tu ai fi facut tot ce puteai face.”

* „Principii de viata” – Bill Gothard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s