Lucrarea fratelui Nicolae

Fratele Nicolae este cel din mijloc

Am fost de curând în vizită la fratele Nicolae în Bulgaria. El lucrează printre rromii din Bulgaria, în comunitățile de turci din Bulgaria. Mai întâi vreau să vă spun că fratele Nicolae este foarte bolnav, are cancer la pancreas. Doctorii i-au spus că nu poate să trăiască mai mult de șase luni cu asta. El trăiește deja de cinci ani cu această boală, ficatul lui s-a înnegrit și are nevoie de rugăciunile noastre.

El păstorește șapte sate în zona Aitos, fiecare sat are multiple comunități de rromi, de turci și bulgari, de oameni vorbitori de limba română. El merge la comunitățile la care nu merg creștinii evanghelici din Bulgaria în general, sau biserica ortodoxă din Bulgaria. Sunt sate unde nu există nici o biserică evanghelică, foarte săraci și nevoiași.

Vreau să vă spun doar povestea acestor copii. Ei sunt copii orfani, părinții au murit. Aceasta este casa pe care le-au construit-o comunitatea de rromi unde trăiesc. Această comunitate le dă de mâncare, îi îngrijește cu haine și tot ce mai au nevoie. Casele tuturor sunt din chirpici, sunt ridicate de ei. Acești copii, și alții din comunitate, nu au certificate de naștere, cei mai mari nu au buletine. Ei trăiesc din mila vecinilor, și cei din această comunitate muncesc cu ziua pe unde pot.

Fratele Nicolae le veștește Evanghelia și le duce pachete de alimente și ajutoare cu haine și alte lucruri necesare. Am fost marcat de această vizită. Am fost acolo cu șaptezeci de cutii cu alimente pentru această comunitate și alta unde este biserica fratelui Nicolae, prin organizația BCI în cadrul CRU.

Vă rog să mijlociți înaintea Domnului pentru fratele Nicolae și echipa lui. Nevoia cea mai mare este să li se facă certificate de naștere, buletine, pentru ca apoi să poată merge la școală și să aibă servici pentru a putea evolua. Cei care îi puteți ajuta cu ceva, vă rog să îmi scrieți pe privat. Fratele Nicolae are o lucrare pe care nu o poate dovedi, alături de echipa lui, deși doctorii nu știu cum trăiește și face tot ce face.

Mare este Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s