Ce face Domnul după înviere?

sursa

Domnul Isus s-a arătat ucenicilor după înviere timp de patruzeci de zile. S-a arătat lui Toma, celor doi ucenici pe drumul către Emaus, celor unsprezece ucenici, iar Pavel ne spune că s-a arătat la peste cinci sute de ucenici deodată (1 Cor. 15: 6).

Când Isus a spus: ”Eu voi zidi Biserica Mea și porțile locuinței morților nu o vor birui.” (Matei 16,18). El se referă la acțiunea Lui. Biserica a rezistat așa de bine, la încercări așa de mari dintr-un singur motiv – pentru că El personal s-a ocupat de Biserica Lui. Acum în perioada aceasta, până la înălțare, Îl vedem la lucru între ucenicii Săi. Îi întâlnește, le explică Cuvântul, se roagă cu ei, mănâncă, ia Cina, toate acestea le face pentru a-și întări Biserica să meargă mai departe.

Îi vedem pe ucenici la fel ca noi, oameni, cu slăbiciuni și temeri obișnuite. Însă atunci când Domnul intervine, toți sunt plini de bucurie și aleargă unii la alții, se bucură și laudă pe Domnul, iar El vine în mijlocul lor.

Conform cu aceste texte, și astăzi Domnul face exact același lucru. Numai că noi acum nu Îl mai vedem în trup de slavă ca apostolii, ca Toma, ci îl vedem prin credință: ”Unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor” (Matei 18,20). Duhul Sfânt este cel care a întărit pe apostoli atunci, chiar dacă îl văzuse pe Domnul în trup de slavă, totuși El le-a spus ”să rămână în cetate până când vor fi îmbrăcați cu putere de sus!” (Luca 24,49). Tot la fel și noi, chiar dacă ne-am întâlnit în Numele Lui și El a fost între noi, totuși nu vom ieși din cetate până când nu vom fi îmbrăcați cu putere de sus.

Concluzia celor de mai sus este că Domnul are înțelepciune să ne dea biruință și în vremurile acestea de pandemie, de război, de transformări sociale și culturale. Domnul a văzut sfârșitul de la început (Matei 24). Ce a vrut Domnul de la ucenici și de la noi astăzi, este să avem credință în El. Adică să avem încredere în El, că dacă a biruit moartea, nimic nu mai rămâne imposibil pentru El. Când crezi acest lucru despre Domnul, ți se schimbă atitudinea, și vine curajul de la Cincizecime, când Duhul Sfânt s-a coborât peste apostoli!

Hristos a înviat!

Florin S.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s