Cum dezamorsezi un conflict?

Fiecare om are anumite experiențe mai grele, traume, sau chiar șocuri. Atunci când cineva sau ceva aduce aminte de acele experiențe negative, omul are tendința să își piardă controlul, să retrăiască acel eveniment, sau mai rău acele evenimente. Atunci devine subiectiv și se poartă irațional. Așa vin conflictele. (nu doar așa).

În situația aceasta, cel mai bine ar fi dacă ar putea anticipa toată aceasta reacție. Fie dacă poate anticipa omul care poate produce acest lucru, să neutralizeze reacțiile negative în sine; fie să anticipeze contextul, locul, evenimentele și se le evite pe cât posibil.

În paralel, un alt lucru care trebuie făcut, este să aducă la Hristos acea problemă, să credă și să recunoască vina proprie când există. Prin relație cu Hristos lucrul acela poate fi depășit! Trebuie să înțeleagă că prin El orice lucru și oricâte astfel de lucruri pot fi rezolvate! Să cerceteze tot ce ajută și zidește în privința respectivă. Să se specializeze în acel domeniu și în orice ar fi necesar, pentru a se putea orienta și ridica de acolo.

Perseverența, înțelegerea, consecvența și curajul sunt lucrurile care ajută după aceea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s