Don’t waste your life (Nu-ți irosi viața) – John Piper

Am citit de curând cartea lui John Piper – Don’t waste your life (Nu-ți irosi viața).

Am remarcat bucuria cu care împărtășește John despre relația lui cu Dumnezeu. În mai toate cărțile lui, spune că Dumnezeu este cu atât mai glorificat în noi cu cât noi ne găsim mai mult plăcerea în El. Aș putea spune că aceasta este contribuția lui în scena teologică contemporană. „Să se bucure popoarele”, este o altă carte cunoscută la noi, în care subliniază același lucru. Scopul vieții noastre este să ne bucurăm în Dumnezeu și să facem și pe alții să se bucure.

Într-adevăr, nimic nu te face mai autentic și mai convingător decât o preocupare sinceră și reală, plină de entuziasm și de plăcere cu privire la Dumnezeu și tot ce face El.

Am învățat însă două lucruri din această carte. Fratele John P. face o ordine în prioritatea lucrurilor și spune că cele mai importante lucruri în creștinism sunt: Evanghelia, rugăciunea, dragostea jertfitoare și munca. Este foarte relevantă pentru mine această ordine. În spațiul românesc adesea rugăciunea este pe primul loc. El pune Evanghelia! Multă dreptate are, pentru că doar Evanghelia ne dă viață, izbăvire și lumină, oricât ne-am trudi noi să ieșim la lumină, fără Evanghelie nu putem face nimic. Ea este cea mai importantă, este puterea lui Dumnezeu pentru salvarea celui ce crede! Apoi toate acele valori extraordinare își au rolul. Cred că de aceea uneori te rogi sau slujești cu dragoste, și totuși simți că ceva nu merge, nu ești în slujba Evangheliei probabil.

Un al doilea lucru pe care l-a spus a fost că munca, spune biblia, „este comoara de preț a unui om” Pv. 12, 27. Dar spune el, munca este doar un colier frumos, iar Evanghelia este ca o fecioară frumoasă. Munca noastră este ca un colier minunat, dar locul ei (a muncii) este să împodobească Evanghelia! Aici din nou face o corectură potrivită pentru unii. Am văzut pe mulți muncind și străduindu-se în mod serios, însă dacă nu o faci pentru Evanghelie, tu împodobești altceva, și nu împodobești mireasa lui Hristos dacă nu muncești pentru Evanghelie.

Vă recomand cartea!

6 gânduri despre „Don’t waste your life (Nu-ți irosi viața) – John Piper

  1. Eu am avut HARUL sa traduc aceasta carte cu banii muncitI ca R.N.a(asistenta medicala)am platit un om a lui Dumnezeu credincios si mult mai priceput ca mine ,dupa ce am citit-o in Engleza .Nu e o lauda ci un HAR !SLAVIT SA FIE DOMNUL !

    1. Cineva mi-a recomandat o carte pe care nu am citit-o încă: „Dangerous Calling: Confronting the Unique Challenges of Pastoral Ministry” scrisă de Paul David Tripp. Spunea că nu este tradusă la noi și că tare ar fi nevoie. Dacă știți unde să contactați și ce să faceți, ar fi un câștig. În curând o voi citi! Cartea era recomandată că fiind foarte bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s