Despre conducerea divina

Dumnezeu a randuit in poporul sau pentru al conduce trei tipuri de slujitori. Aceste categorii de slujitori se ocupa de cele trei parti ale timpului: trecut, prezet si viitor.
Preotii – acestia se ingrijesc de trecut, ei spun mereu: „Dumnezeu a zis” si fac referire mereu la legea si Cuvantul Domnului, asa cum a fost el la inceput.
Imparatii – unii spun ca Dumnezeu nu a vrut imparati, dar vedem in Deuteronom 17, 14- legi privitoare la imparati. Acestia se ocupau de prezent, ca sa implementeze Cuvantul.
Proorocii – acestia se ocupa de viitor. Ei aveau descoperiri speciale potrivit atotputerniciei si atot stiintei divine. Ei profeteau lucruri viitoare spre imbarbatarea poporului sau si a slavei Sale.

Firmele mari de pe pamant si-au dat seama de acest lucru si astazi platesc oameni care nu fac nimic altceva decat se gandesc  la viitor (vizionarii, intreprinzatorii), altii care studiaza trecutul (studentii si specialistii), si cei ce opereaza in prezent (managerii).

Cel rau, la final va imita modelul divin, de aceea vedem: fiara (preotul), alaturi de antihrist (imparatul), si proorocul mincinos (proorocul).

Inchei cum sigur unii stiu ca acestea sunt cele trei roluri ale Domnului Isus, care nici chiar antihrist nu a putut sa si le asume in sine insusi, ci a trebuit sa isi ia doi oameni alaturi, rolurile Domnului Isus sunt cunoscute si sunt acestea: de Preot, de Imparat, si de Profet.

Sa primim toate aceste categorii de lucratori care il servesc pe Dumnezeu si sa intelegem voia lui Dumnezeu cu privire la viata noastra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s