Lupta cu ignoranța

416px-Åhus_kyrka-10Când Ezechia a fost vindecat de Domnul, Berodac-Baladan, împăratul babilonului a trimis o scrisoare și un dar prin soli lui Ezechia, căci auzise de boala lui. Ezechia așa de recunoscător afost că i-a invitat să vadă totul, deja acum avea sufletul deschis… câtă ignoranță. ”Poporul meu piere de lipsă de cunoștință!”. ”Fii veacului acestuia sunt mai înțelepți decât fii luminii!”  Oamenii aceia au venit cu acel prilej ca să cerceteze locul pentru un următor atac, au venit pentru a complecta harta și baza de date cu privire la Ierusalim, dar nu s-a gândit Ezechia..

Când împăratul Amonului a murit, David a trimis oameni ca să mângâie pe fii lui Hanun. Aceștia ce au spus? ”Au venit să cerceteze țara și să o nimicească!” Așa că i-au batjocorit și i-au tirmis acasa cu barba și hainele tăiate pe jumătate. David i-a răsplătit cum se cuvine.

Vedeți, cum gândesc păgânii și cum gândesc copii Domnului. Păgânii încă de pe vremea lui David aveau obiceiul să fie vicleni, subtili etc. de aceea l-au acuzat, pe nedrept de altfel, pe David; iar pe vremea lui Ezechia, tot la fel au procedat babilonienii.

Este în regulă să fii bun și să nu te gândești la rele, dar este ignoranță să nu poți să concepi cum gândește vecinul, ești vulnerabil! Asta nu este bunătate, ci nechibzuință. Iar nouă ni s-a dat un duh de chibzuință! Astăzi cel rău la fel lucrează.

Doamne dă-ne înțelepciune!

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s