Din înțelepciunea apostolilor – Filipeni 3,13-16

artificii-de-anul-nou-4Apostolul Pavel ne arată care era principiul său de viață, cum trăia el, și îl spune cu îndemnul: ”Gândul acesta dar să ne însuflețească pe toți!” ”Urmați-mă pe mine fraților!”.

Principiile constă în trei pași:

1. Uită trecutul – asta înseamnă să nu uiți și lecțiile trecutului. Asta înseamnă să privești în special în viitor, și să nu consumi energie frământând trecutul. Să uităm dar ce este în urma noastră, și să ne preocumăm în special de viitor.

2. Aleargă spre țintă – asta arată hotărâre. Viitorul este bun cu cei ce aleargă după el, nu cei ce merg agale. Viața este o luptă, o competiție cu tine însuți, trebuie tratată ca atare. Viața are reguli, dacă nu fugim după reguli, suntem descalificați. Apostolul explica asta corintenilor la un moment dat.

3. Caută să apuci premiul ceresc – premiul ceresc este în primul rând mântuirea. Caută să fii mântuit, să ai certitudinea iertării divine. Întoarce-te sincer și din toată inima la Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu să îți dea bucuria mântuirii, confirmarea lăuntrică a faptului că ești al (a) Lui.

Să învățăm din înțelepciunea apostolilor și să practicăm așa cum ne îndeamnă ei, și astfel vom fi ucenici ai Domnului. Este de folos să ne gândim serios la aceste lucruri mai ales la cumpăna dintre ani.

Cu binecuvântări! 

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s