Vârful Scripturii

iStock_000014636127Medium.jpgDacă am vrea să rezumăm Scriptura la un singur verset, dacă am vrea să dăm oamenilor o singură poruncă pe care să  o îndeplinească și să împlinească tot ce dorește Dumnezeu atunci aceea ar trebui să fie aceasta:

”Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii.” Matei 7,12

Aici este esența voii lui Dumnezeu. Asta nu înseamnă că dacă ție îți place ca oamenii să îți spună cuvinte de încurajare, neapărat să încurajezi și tu pe ceilalți. Bineînțeles că încurajarea este un lucru foarte bun, dar așa cum ție îți place să fii încurajat, întreabă-te: lui / ei, ce i-ar place să îi fac? Și vei descoperi că poate îi place să îl slujești, sau să petreci timp de calitate cu el / ea. Ce îți place ție să îți facă alții, asta să faci și cu alții. Adică nu să faci ce îți place ție altora. Vezi ce îi place lui, și aceea să îi faci, după cum nici ție nu ți-ar place să îți facă alții după gustul altuia. Asta este eroarea majorității părinților, cred că automat copiilor le place ce le place și lor, și în general nu este așa.

În cele din urmă aici vedem esența Evangheliei: Domnul nu ne-a făcut ce vroia El nouă. Nouă ni se cuvenea judecată și pedeapsă. Din partea Lui asta meritam. Și am fost preveniți înainte să ajungem în situația asta, în Eden. Dumnezeu ar fi fost perfect drept în judecata Lui. Dar Domnul sa uitat la noi și S-a întrebat: ce ar dori ei să le fac? – Să mă îndur de ei, să le iert vina, pe care oricum nu o pot plăti. Să le găsesc un Răscumpărător. Să le dau din nou viață și să poată fii din nou curați, liberi. Și așa a făcut cu noi Dumnezeu când l-a trimis pe Hristos.

În această ”regulă de aur” cum este supra numită pe drept, există singura șansă pentru conviețuirea socială. Nu există altă soluție, variantă. Oricine se gândește să câștige fără să muncească, imediat trebuie să ne gândim la niște sclavi. E ca în matematică, ceva iese cu minus.

Să căutăm să facem altora, deci, tot ce am voi să ne facă nouă oamenii. În felul acesta îl vom mulțumi pe Dumnezeu pe deplin, și pe oameni de o potrivă!

sursă foto

Un gând despre „Vârful Scripturii

  1. În lume sunt aproape 2000 de limbi vorbite în care nu există tradus nici un verset din Biblie. Cum vor afla adevărul fară Scriptură?

    Și tu poți să te implici! Poți să mergi, poți să te rogi, poți să susți financiar! Contactează-ne la info(at)wycliffe.org sau pe sit-ul nostru wycliffe.ro

    Wycliffe România, misiune transculturală, în colaborare cu biserici locale, organizații și indivizi din România și din lumea întreagă, prin traduceri, instruiri în folosirea Scripturilor și multe alte domenii în rândul etniilor, triburilor și popoarelor care nu au încă Cuvîntul lui Dumnezeu tradus în limba lor maternă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s