Isus a murit vineri, 3 aprilie, anul 33 era noastra

Am primit pe email aceste informații. Interesante, rămâne de analizat și concluzionat. Oricum, de acum, mai important este că El va reveni din nou, iar de data aceasta ne-a asigurat El că nu vom putea afla, fiind un secret divin (Matei 24,36). Dar iată ce au descoperit cercetătorii germani!

==

Isus a murit vineri, 3 aprilie, anul 33 era noastra, au dovedit oamenii de stiinta, care au dedus data mortii investigand data la care s-a produs cutremurul mentionat in Biblie.

Investigatia, publicata in International Geology Review, a analizat activitatea seismica din jurul Marii Moarte, de langa Ierusalim, scrie Daily Mail.

In Evanghelia lui Matei, Capitolul 27, scrie ca atunci cand Iisus zacea mort pe cruce, s-a produs un cutremur, care a intunecat cerul.

Pe baza acestei informatii, cercetatorii au analizat datele geologice si astronomice pentru a gasi cea mai probabila data pentru moartea lui Isus.

Geologul Jefferson Williams, de la Supersonic Geophysical, si colegii sai de la Centrul German pentru Geostiinte, au studiat probe de sol de pe plaja Ein Gedi. In straturile mai adanci ale solului au fost detectate urmele a doua cutremure.

Se stie ca un cutremur a avut loc in anul 31 inainte de Hristos si un altul in perioada 26-36 dupa Hristos. Williams a explicat ca acesta din urma a avut loc „in anii cand Pilat din Pont era conducator al Iudeei”.

Daca pana acum ziua si data crucificarii erau cunoscute intr-o oarecare masura, anul ramasese in dezbatere. In urma cercetarilor si a indiciilor din Biblie, cercetatorii au conchis ca data de vineri, 3 aprilie 33, este cea mai posibila.

Williams cauta acum prin probele de sol pentru a dovedi si existenta unei furtuni de nisip aparute in urma cutremurului.

2 gânduri despre „Isus a murit vineri, 3 aprilie, anul 33 era noastra

    1. Da Sandu, există păreri că ar fi fost joia, de miercuri știu mai puțin. Dar joi este o dată care justifică mai mult cele trei zile în mormânt. La fel ca și Crăciunul, noi trebuie să privim mai mult la Isus și mai puțin la detaliile nesemnificative. Privind la El ne schimbăm caracterul, și cred că asta intenționează Domnul în primul rând, după mântuire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s