Ultimele descoperiri cu privire la inimaPresupunem ca singurul responsabil de procesele de gandire este creierul. Insa neurotransmitatorii sunt eliberati din trei parti diferite ale corpului:

1.    Inima

2.    Creierul

3.    Intestinele

Cercetatorii au fost nedumeriti cand au descoperit ca inima isi incepe functiile incredibile inainte de dezvoltarea creierului. Descoperirile recente au revelat faptul ca inima contine celule care produc si elibereaza un mare numar de neurotransmitatori, despre care se crede ca sunt produsi numai de creier. Aceasta descoperire confirma faptul ca inima comunica cu creierul prin sistemul nervos, prin cel hormonal si prin alte portaluri de comunicare.

Inima produce un camp electric care este mai puternic decat cel produs de creier, aria normala de frecventa a activitatii electrice din creier este de 0 – 100 Hz, pe cand frecventa normala a inimii este de 250 Hz. Informatia trimisa de la inima catre creier poate sa inhibe sau sa faciliteze activiatatea creierului. Nu vom controla deplin niciodata cuvintele gurii noastre caci „din prisosul inimii vorbeste gura” Mat. 15, 18

Cineva asemana odata campul electromagnetic al inimii cu acela al unui turn urias de radio care transmite semnale catre lume, sau cu frecventa joasa a sonarului folosita de submarine, pentru ca poate transmite nestingherita semnale catre locatii indepartate.

In cartea sa “Minuni zilnice din creatia lui Dumnezeu”, dr. David Jernigan scrie: “In acest context, inima este considerata ca o entitate proprie.

Dupa cum spune Biblia: „Cum răspunde în apă faţa la faţă, aşa răspunde inima omului inimii omului.” –Pv. 27,19

Tipul de informatie trimis de la inima catre creier are un efect profund asupra functiilor corticale, influentand perceptiile, emotiile si procesul gandirii. Inima este mijlocul principal prin care omul il cauta si il percepe pe Dumnezeu. Dumnezeu insusi subliniaza acest lucru: “Ma veti cauta si ma veti gasi, daca ma veti cauta din toata inima” Ier. 29,13

Cand iti vine in minte un gand, ai responsabilitatea imediata sa-l filtrezi prin prisma intelepciunii lui Dumnezeu si sa-l respingi daca nu este conform cu calea, adevarul si viata lui Hristos.

Ca sa ne controlam gandurile trebuie sa mergem dincolo de “batalia pentru castigarea mintii” si sa ne angajam in “batalia pentru castigarea inimii”.

* Adatptat si prelucrat dupa Bill Gothard – “Cum rezolvam 7 forme de stres letal”

2 gânduri despre „Ultimele descoperiri cu privire la inima

  1. Hmmm, nu stiu cum sa ma exprim sa nu jignesc mai ales ca este un „comentariu simplificat si adaptat” dar neurotransmitatorii sunt vectori informatici (cu rol de stimulare sau inhibare a functiilor fiziologice comandate de creer) iar procesele de gandire/activitatea nervoasa superioara pot fi reduse la simple reactii chimice sau interactiuni intre substante chimice secretate de diferite organe ale corpului uman, dar inseamna mai mult decat atata. Inima este centrul VIETII sunt persoane care traiesc, le bate inima, fara sa prezinte activitate cerebrala (in coma sau decerebrate) legatura dintre inima si constiinta este un subiect foarte studiat si inca nu se poate dovedi ce este CONSTIINTA…(si lui Adam…Dumnezeu i-a suflat duh de viata…asta este ceva deasupra reactiilor chimice din corp) Nu stiu care sunt tehnicile de masurare a campului electromagnetic a unui organ individual poate numai la operatiile pe cord deschis unde inima este detasata de corp in vederea transplantarii si corpul este conectat la un aparat care sa mentina circulatia sangelui si viata…aparat ce imita inima dar care este eficient un termen scurt…altfel creierul va afla de smecherie si va inceta sa functioneze…Stiu de masurarea campului electromagnetic al corpului intreg da viu ori organe izolate masurate ….nu stiu cum se poate face pe viu….Este un concept „romantic” ca inima este capabila de „gandire/simtire” asta pentru ca toate emotiile se percep in plexul solar (capul pieptului) si fiind aproape de inima se pun pe seama ei…de foarte multi oameni…Cred ca n-am ofensat pe nimeni dar uneori in marea noastra ravna de a aduce argumente stiintifice de ultima ora in favoarea Cuvantului lui Dumnezeu se mai forteaza comentariul …asta este pozitia mea fata de descoperirile stiintei din orice domeniu….ca Dumnezeu ne lasa sa vedem cate o farama din felul cum a infaptuit CREATIA..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s