Relatii sanatoase

Pentru a avea relatii sanatoase trebuie sa:
Fii sincer interesat in celalalt, sa accepti diferentele dintre voi, sa spui „imi pare rau ca am gresit”, sa nu pui accent pe slabiciunile/greselile celuilalt, sa spui „am nevoie de ajutor”, sa incurajezi, sa respecti pe celalalt nepermitandu-ti sa te uiti in viata lui decat cu acordul lui, fie la cele bune, fie la cele rele, sa dai timp pentru schimbare si cel mai dificil.. sa iti asumi consecintele actiunilor tale.
Unii cercetatori din Anglia au scos la iveala ca noi ne alegem prietenii dupa miros. De obicei nu realizam asta, insa exista anumite aspecte care ne fac sa ne simtim bine in preajma acelor persoane.
Unii incearca sa ne convinga ca ei sunt prieteni cu toata lumea. Acest lucru nu poate fi adevarat. Solomon spunea „cine isi face multi prieteni ii face spre nenorocirea lui”Pv. 18,24
Altii spun ca ei au o relatie foarte buna cu familia si nu simt nevoia de prieteni. Nici acest lucru nu poate fi adevarat. Exista un „prieten care tine mai mult la tine  decat un frate” spunea Solomon in acelasi verset. Prietenii pot avea o imunitate morala pe care familia nu o pate avea in anumite situatii.

„Nu este mai mare dragoste decat sa isi dea cineva viata pentru prietenii sai” Ioan 15,13

3 gânduri despre „Relatii sanatoase

  1. ar exista relatii sanatoase ,daca n-ar exista cel caruia nu-i place pacea si armonia ,oricita teorie am tine noi ,la toate se va gasi cel rau sa gaseasca o portita de intrare ,dar va veni vremea cind o mie de ani va fi legat sa nu mai amageasca ,dar pina atunci sintem intr-o lupta continua ,in care toleranta ne ajuta ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s