E prea tarziu.. (cand?)

sperantaSocietatea noastra este atat de controlata de timp! Noi ingaduim ca timpul sa ne limiteze, sa defineasca ce suntem capabili sa realizam si chiar si ceea ce poate face Dumnezeu pentru viata noastra.
In gandirea noastra s-a imprimat mentalitatea ca este prea tarziu sa ne schimbam, sa incepem o cariera noua, sa salvam o casnicie, sa ne refacem dupa o greseala majora, sa o luam de la capat, sa acceptam ca suntem iertati, sau chiar ca este prea tarziu pentru a avea a doua sansa.

Mediteaza asupra ideii ca Dumnezeu a creat timpul. Iosua a vorbit odata Domnului si a zis in fata lui Israel: „Opreste soarele asupra Gabaonului, si tu luna asupra vaii Aialonului!” Si soarele s-a oprit, si luna si-a intrerupt mersul”. Incepe sa gandesti astfel: tu nu esti controlat de timp, ci, prin harul lui Dumnezeu, tu controlezi timpul care ti-a fost dat!

Nu a fost prea tarziu pentru Avraam ca el sa devina tata la varsta de nouazeci si noua de ani, sau ca Sara sa devina mama la varsta de nouazeci de ani. Nu a fost prea tarziu pentru ca Petru sa fie restaurat, dupa ce se lepadase de Domnul de trei ori. N a fost prea tarziu pentru Pavel , care persecutase si ucisese crestini, sa devina apostol. In domeniul afacerilor, Ray Kroc a infiintat primul restaurant McDonald’s cand avea cincizeci si sase de ani!

Inceteaza sa mai fabrici scuze pentru a  justifica de ce e prea tarziu. Dumnezeu nu asculta scuzele noastre. De fapt, El ignora scuzele noastre si Se asteapta ca noi sa credem in credinciosia Lui.

Moise nu a fost increzator in chemarea lui Dumnezeu din cauza defectului sau de vorbire. Insa Dumnezeu i-a oferit sansa dupa sansa sa fie folosit de Dumnezeu si sa izbaveasca poporul Sau. Dumnezeu a zis lui Ezechia: „Ti-am auzit rugaciunea si ti-am vazut lacrimile. Iata ca te voi face sanatos… ” 2Imp. 20, 5-6

Nu este prea tarziu ca sa fiu restaurat in urma unei tragedii sau a unei greseli comise, sa-mi refac viata, sa am mai multa grija de acum incolo, sa-mi cer iertare de la cineva, sa iert, sa-mi predau viata lui Dumnezeu, sa-mi schimb perspectiva asupra mea si a altora si sa am un nou inceput!

* adaptat dupa G. Dickow – „Dinauntru inafara”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s