Despre teama

image

Aceasta reprezita una din cele mai mari probleme ale oamenilor, alaturi de problema iubirii. Am putea spune ca este cealalta parte a monedei. Se spune ca doi factori conduc in viata: ce iubesti, si de ce te temi. Vedem in Scripturi referiri precise cu privire la aceste lucruri, sa iubesti pe Dumnezeu si sa te temi de el; si din nou, sa nu faci asta cu nimeni, la fel ca si cu Dumnezeu. Acelasi lucru trebuie facut la o scara mai mica cu autoritatile tale: tatal, sotul, pastorul, invatatorul, seful etc.
Teama rea vin din mai multe surse, una este nestiinta. Cand nu stii ce se poate intampla te ingrijorezi. De aceea cunostinta de orice fel ajuta in privinta aceasta, iar cunoasterea de Dumnezeu trece dincolo de lumea noastra.
O alta sursa a temerii este proprietetea. In cele zece porunci Dumnezeu da trei porunci cu privire la proprietete: sa nu minti, sa nu furi, sa nu poftesi. De aceea Dumnezeu ne vrea oameni care nu mai avem ce pierde (adica sa ne lepadam de tot ce avem, chiar daca inca le avem), nu mai avem ce ascunde ( adica oameni cu inima curata) si nu mai avem ce dovedi (adica lepadati de sine).
O ultima sursa, fara sa fiu exhaustiv, este dragostea. O maxima spune: „Se tem doar aceia care au de pierdut ceva foarte iubit!” Aici este un mare adevar, de aceea sa nu iubesti niciodata nimic mai mult decat pe Dumnezeu, iar cei dragi cu adevarat, incredinteaza-i lui Dumnezeu si lasa-i in mana Lui in cele din urma.
Leacul final pentru teama este sa te temi cu adevarat de Dumnezeu.
Numai bine!

Sursa foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s