Diversiuni cu privire la învierea lui Hristos

Oamenii au luptat în istorie cu adevarul învierii în mai multe rânânduri încercând să răspândească zvonuri. Primul a fost început de preoții din vremea Domnului, celelalte de-a lungul istoriei. Acestea sunt:

 1. Ucenicii au luat trupul Domnului
  1. Ucenicii erau deziluzionati atunci, erau închiși într-o cameră de teama iudeilor. Era o acțiune foarte costisitoare și dificilă pentru niste oameni simpli ca ucenicii Domnului.
  2. Romanii păzeau trupul. Nu este ușor să treci peste o strajă romana. Faptul că ei vroiau să insinueze că dormeau.. asta însemna moartea pentru ei. Romanii nu aveau voie să doarmă în strajă..
  3. Apoi vedem cum ucenicii își dădeau viata cu bucurie pentru mesajul învierii. Daca ei ar fi stiut ca este o minciună, nu si-ar fi putut da viata în masă pentru asta. Hai unul, doi, care erau mai eroici poate, dar atâția oameni nu era posibil să se sacrifice, dacă ei ar fi știut în sinea lor că era o minciună.
 2. Dușmanii Domnului au luat trupul
  1. Nu aveau nici un motiv să faca asta. De ce tocmai a treia zi? Ca să confirme spusele Domnului, că va învia? Nu are sens. Putea să mai aștepte o zi, ca să încalce profeția.
  2. Romanii de semenea păzeau trupul impotriva oricui. Se repetă situatia.
  3. Când ucenicii au început sa predice mesajul învierii, de ce nu au scos trupul de unde l-au ascuns? Ar fi fost rusinați cu totii în cazul acesta. Ucenicii făceau adepți, și ei ar fi continuat să îl țină ascuns.. Cade argumentul.
 3. Domnul doar a lesinat si în răcoarea mormântului a revenit la viață
  1. Cum a ieșit afară? Ce s-a întâmplat cu el după aceea? Unde s-a dus? Când a murit apoi? Întrebări fără răspuns..
 4. Ucenicii au avut halucinații cu învierea Domnului
  1. Halucinațiile de regulă le au cei ce doresc pe cineva, dar apostolul Pavel l-a văzut, și el totuși prigonea pe Domnul.
  2. Halucinațiile sunt izolate, personale, însă Domnul s-a arătat la peste 500 de oameni de-odată.
  3. Halucinațiile de regulă tind să continue, însă după înălțare ele au încetat brusc.

Este interesant să vezi cum încearcă oamenii să deturneze lucrurile. Satana ar vrea să nu credem în înviere, pentru că aceasta îl face pe Iisus – Fiul lui Dumnezeu și în consecintă mântuitorul nostru. Dacă El nu ar fi Dumnezeu, Satana ar fi mulțumit, pentru că El nu ar mântui pe nimeni. Noi am fi tot în păcatele noastre, tot ai lui Satan. Aici este boldul. Faptul că El însuși, Iisus, a spus asta despre El înainte să se întâmple și așa sa întâmplat, asta implică faptul că tot ce a spus și a făcut Isus este adevărat. Este o dovadă a veridicității lui Isus. Învierea dă credincioșilor o perspectivă și le dă profunzime în trăire.

Hristos a înviat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s