Proverbele sunt pentru adolescenti

Cand eram la ITB am auzit ca Proverbele lui Solomon sunt pentru ceea ce trebuie sa faci in ziua respectiva, Psalmii pentru cum trebuie sa te rogi in ziua respectiva. Este bine sa fie folosite zilnic. Asta era ideea.
Acum am mai aflat ceva despre cartea Proverbe ca se adreseaza in special adolescentilor. Problemele abordate: lenea, nebunia, imoralitatea, prostia, prieteniile, etc. sunt framanatarile cele mai stringente ale adolescentului.

Apoi am mai vazut ca Bill Gothard, un om care a fost dedicat invataturilor biblice pentru adolescenti, a folosit ca si platforma pentru invataturile lui cartea Proverbe.

Multa intelepciune in aceasta carte, si nu inceteaza sa curga zilnic ca un sivoi. Eu am marcat anumite versete care ma sensibilizeaza in Pv. Cand trebuie sa iau o decizie importanta, adesea citesce intreaga carte, luindu-ma dupa acele insemne, si apoi mintea imi este mult mai limpede. Hotararea e ca si luata.

Folositi’o cu toata hotararea!

2 gânduri despre „Proverbele sunt pentru adolescenti

  1. Rodica,

    eu asa gandesc indemnurile acelea. Cand spune Scriptura sa nu ii raspundem dupa nebunia lui, se refera sa nu folosim aceleasi mijloace: firea pamanteasca, mandria, razbunarea, gelozia, neiertarea, etc.

    Iar atunci cand spune totusi raspunde-i ca sa nu se creada intelept. Asta inseamna ca eu trebuie sa ii raspund, insa prin mijloacele lui Dumnezeu, ale Duhului Sfant: cu dragoste, rabdare, bunatate dar si prudenta, sa nu arunc margaritarele in gura „porcilor”.

    Dar nu prea cred in mustrarea celor „nebuni”. In alta parte spune ca te alegi cu ocara. Desi cate odata spre marturie, trebuie sa le spui anumite lucruri mai nefavorabile :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s