O singura data

Calul si catarul sunt incapatanati, iar cateodat si naravasi; aruca din picioare si musca. Chiar daca dai cu biciul in catar, el, in loc sa inainteze, da inapoi, ba poate chiar sa te bage intr’o garla sau in vreun sant. Credinciosii au si ei ocazii cand se conving de indaradnicia lor. Cate unul isi zice adeseori: „Ah, cat de indaradnic sunt! Dumnezeu imi arata lamurit voia Lui, iar eu starui in pornirea si dorinta mea!” In asemenea cazuri, Duhul Sfant intervine si ne mustra. Cineva l-a intrebat odata pe un credincios: „Care este secretul fericirii dumitale? Te vad mereu plin de pace si linistit”. „Nu este nici un secret”, a raspuns fratele acela. „Si totusi exista o cauza a faptului ca esti totdeauna plin de pace si asa de fericit. Eu doresc sa am pacea dumitale, sa am linistea si bucuria dumitale. Spune-mi, te rog, ce te face sa fii asa?” Credinciosul i-a raspuns: „M-am invatat sa nu astept ca Dumnezeu sa-mi spuna un lucru de doua ori!”

„O data a vorbit Dumnezeu, de doua ori am auzit!” Ps. 62,11

Multi oameni intreaba: „Chiar iti spune Dumnezeu, in toate imprejurarile, ce trebuie sa faci?” „Da, raspundem noi; trebuie numai sa-L intrebi si sa astepti raspunsul Lui.” Daca nu traiesti tu insuti acest lucru, iti va fi greu sa-l crezi din spusele altuia. Pune-L, insa, pe Dumnezeu la incercare si te vei convinge de adevarul acesta. El este Dumnezeul cel viu. Asa sta scris in Ps. 94,9:

„El, care a sadit urechea s-ar putea sa nu auda? El, care a intocmit ochiul, s-ar putea oare sa nu vada?”

Daca omul are aceste calitati, cu atat mai mult Dumnezeu! La El, totul este perfect, si asteapta sa-L punem la incercare, bineintels intr’un mod cu totul serios si sincer. Iar atunci cand El vorbeste este foarte important ca noi sa ascultam cu fapta.

Dumnezeu sa ne ajute!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s