O vacanta frumoasa :)

100_7106Am fost o saptamana la prietenul meu Radu in Roma. A fost un timp extraordinar, am vizitat tot ce am putut, am umblat cu harta in fiecare zi prin Roma impreuna cu Cristina, sotia mea. A fost un timp excelent, am fost mult cercetat de amintirea primilor crestini in catacombe, coloseum, am vazut cu tristete constructii dedicate lui Hristos fata in fata cu obeliscul pagan, aproape mereu era aceasta combinatie nefericita. Crestinismul a fost destinat sa cucereasca lumea si o va face, si nu va fi nevoie de aliante pagane sau politice pentru asta, cred ca Hristos are suficienta putere in El insusi sa faca asta singur. Acest lucru nu se va fate prin tarie ci prin Duhul Sau. Oare mai credem noi asta? Oare cati mai ne rugam: „Tata, facase voia ta precum in cer asa si pe pamant”?!? Noi am spiritualizat totul si pe pamant nu mai credem si nici nu prea mai speram ca se va face voia Lui, totusi El asa ne-a invatat sa ne rugam!!?!!? Ne-am diluat oarecum..

Radu m-a invitat sa merg prin multe biserici prin Roma, am fost fascinat de biserica pe care el o pastoreste, acolo fratii isi dau mana si o sarutare sfanta la venire si la plecare. Am fost si in alte bisreici mai mari, care dupa terminare biserica se golea rapid, iar tu daca nu erai atent ramaneai ca in Eminescu „seara pe deal”.. desi nu am prejudecata ca bisericile mari sunt reci.

Biserica lui Radu a fost formata cu 4-5 ani in urma, acum are 100 de membrii aproximativ. Sunt tineri capabili, cu har si intelepciune. Inca odata am inteles ca Hristos este viu si acolo unde este chemat cu credinta si rugaciune perseverenta, in sfintenie, El isi face simtita prezenta si nu intarzie sa raspunda, in ciuda tuturor conditiilor nefavorabile. Cu cat mai nefavorabile cu atat mai mare slava isi trage din asta.

Slavit sa fie El!

Am fost racorit de aceasta vacanta atat pe dinafara cat si pe dinauntru. A fost un dar de la Dumnezeu pentru noi.

16 gânduri despre „O vacanta frumoasa :)

 1. ma bucur tare mult pt voi! m-am rugat sa va priasca la maxim si ma bucur ca asa a fost!!!!

  am tot cautat pe blogul cristinei ceva despre iesirea asta a voastra…dar se pare ca vrea sa mai stea in vacanta 😀

  pupici de la mine cristinei!

  1. Tabita, multmim pentru rugaciuni, te-a preluat Cristina si de aceea nu ti-am raspuns pana acum. Dar m-am gandit totusi, ca trebuia sa iti multumesc pentru frumoasele tale cuvinte 🙂

 2. Tabita,
  Multumesc pentru rugaciuni. Dumnezeu te-a ascultat. 🙂
  Nu am scris nimic pana acum pentru ca acolo nu aveau internet, trebuia sa mergem 2 statii de autobuz pe jos sa ajungem la un centru (si Florin s-a „sacrificat” 😀 de cateva ori pt blog) si in ultimile zile a fost inchis, si-au luat concediu si ei. Am postat ceva pe blogul nostru 🙂 am fost cu bagajele pana acum si de aceea Florin mi-a luat-o inainte! 😀

 3. salut cristina. fain!!!

  plecam si noi sapt viitoare. BG! de=abia astept!!! sa nu gatesc nic pt 9 zileeee?!??!!!!!! wow! nu poate fi nimic mai frumos si relaxant pe lumea asta 😀 pe linga acest lucru.

  Domnul e bun si stie sa faca bucurii mari.
  somn usor! vorbim!

 4. vai…ce ma cuprinde o invidie sfanta! ma bucur tare mult pt tine/voi. multumesc si de poze! cand te gandesti ca acum vreo 1900 de ani crestinii erau in interiorul Coloseumului…

  1. alterama,

   multumesc de cuvinte! 🙂 Si mie tot din cauza aceasta imi place Roma in mod special, imi reaminteste tot ce a fost acolo acum 1900 de ani, imi aduce aminte de gloria crestinismului care a fost aplicata gresit.. unita cu politicul, paganismul.

   A fost un timp binecuvantat, daca vrei sa mergi acolo, iti pot face legatura cu fratii de acolo pentru informare, cazare.

 5. If I had no sense of humor, I would long ago have committed suicide. 😆
  Glumesc, nu ma luati in serios, dar ii invidiez pe toti cei care deja au fost in concediu.
  Urmez si eu 😉
  Roma, Paris, Londra si mai ce?
  Muntii nostrii nu-s frumosi? 🙂

 6. Nici eu nu-s asa cum pare, este printre putinele dati cand ies din tara. Ai dreptate cu muntii frumosi de la noi, concediul si odihna este cel mai frumos atunci cand il facem asa cum trebuie si avem nevoie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s