Nu lasa sinele sa iti vorbeasca tie, ci vorbeste’i tu lui!

“Pentru ce te mahnesti suflete si gemi inlauntrul meu? Nadajduieste in Dumnezeu, caci iarasi Il voi lauda; El este salvarea mea si Dumnezeul meu” Ps. 42,5

Diavolul pune stapanire pe sinele nostru prin circumstante nefavorabile si nedreptate, si acesta ne vorbeste cu durere de situatia creata, insa noi nu trebuie sa il lasam sa ne vorbeasca si sa ne traga in jos. Exact acest lucru il va face! Noi trebuie sa preluam controlul asupra situatiei si sa vorbim noi sinelui, precum psalmistul: “Pentru ce te mahnesti suflete si gemi?” Nu mai face asa! Ai incredere in Dumnezeu! El este Salvarea ta! Si nu minti cand spui asta. Dumnezeu totdeauna raspunde celor ce striga din toata inima la El.

Permite-ti sa vorbesti sinelui tau, sa il corectezi, sa il infrunti, pe el, pe oameni, pe Diavol, lumea intreaga. Preia controlul in lumina Adevarului Scripturii precum psalmistul. Tu nu te ridici doar pe tine, ci tu ai de aparat onoarea lui Dumnezeu a poporului lui!

Gandurile care iti vin de dimineata, nu sunt ale tale, ci ale sinelui, din ziua precedenta. Analizeala-le si hotaraste ce trebuei sa faci in lumina Cuvantului lui Dumnezeu. Invata sa controlezi acest lucru si vei fi biruitor prin Adevar!

Oare cati avem aceasta lectie spirituala ca psalmistul si anume de a nu ne lasa controlati de sinele nostru, ci de a face orice gand rob ascultarii de Dumnezeu, de Hristos?

2 gânduri despre „Nu lasa sinele sa iti vorbeasca tie, ci vorbeste’i tu lui!

  1. Nu sinele e problema ci cel ce se dă drept sine: personalitatea omului! Sinele este sufletul omului, care trebuie crescut cu iubire de Dumnezeu și pentru aproape. Personalitatea este precum o slugă care se dă drept stăpânul casei atunci când acesta lipsește, ori precum șoarecii care joacă pe masă în absența pisicii… sluga trebuie educată să fie plină de iubire fiindcă altfel omul nu-și va cunoaște sufletul și fără el nu există a doua naștere întru spiritul lui Dumnezeu.

  2. E corect ce spui! Suntem in aceiasi idee. Eu am numit asa pentru ca vocea o simti ca din partea sinelui, pesonalitatea se da drept sinele tau, si totusi tu esti ceva mai mult, cel care poti decide.
    Sper ca nu complic, se intelege.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s