Reguli de baza in acceptarea de sine – Bill Gothard

Scopul de baza al lui Dumnezeu in crearea noastra este ca noi sa avem uniune cu El prin Iisus Hristos, si ca noi sa traim intreaga putere a operei lui Hristos in si prin aceste trupuri ale noastre.

“Si viata vesnica este aceasta sa te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos, pe care l-ai trimes tu.” Ioan 17,3. “Eu am venit ca oile sa aibe viata si s’o aibe din belsug” Ioan 10,10b

= Succesul in vita nu este masurat prin ceea ce suntem sau prin ceea ce am facut, ci mai degraba prin ceea ce suntem si am facut in comparatie cu ceea ce am fi putut fi sau am fi putut face.=

Satana este constient de potentialul pe care Dumnezeu l-a pus in viata noastra si el vrea sa-l distruga in totalitate sau cel putin sa-l diminueze.

“Fugi de pofetele tineretii!” 2Tim. 2,20-22

Metoda initiala a lui Satan de a opera este sa ne faca pe noi sa credem ca Dumnezeu ne-a inselat sau ne va insela asupra a ceea ce este de drept al nostru.

“Atunci sarpele a zis:… Dumnezeu stie ca in ziua cand veti manca din el, vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul.” Gen. 3,4-5 (de ca si cum Dumnezeu nu ar fi vrut ca omul sa fie ca El)

Nu exista “Un ideal universal” in aparenta exterioara.

“… omul se uita la ce izbeste ochii, dar Dumnezeu se uita la inima” 1Sam. 16,7

Exista un ideal universal in trasaturile de caracter. Reproducand caracterul lui Iisus Hristos in noi, prin puterea Duhului si a Harului lui Dumnezeu.

“… sa fie asemenea chipului Fiului Sau” (Iisus Hritos) Rom. 8,29

“copilasii mei, pentru care iarasi simt durerile nasterii, pana ce va lua Hristos chip in voi! “ Galateni 4,19

Fericirea noastra nu depinde de frumusetea noastra exterioara, ci de capacitatea noastra de a trai conform caracterului Domnului Iisus Hristos.

“Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” Matei 6,33.

Dumnezeu sacrifica frumusetea exterioara, ca sa dezvolte calitatile interioare, de vreme ce fericirea este bazata pe posedarea acestor calitati.

“ … chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinlauntru se innoieste din zi in zi.” 2 Cor. 4,16

Reputatia lui Dumnezeu este in joc in ceea ce facem cu infatisarea, posibilitatile, originea si mostenirea noastra sociala.

“Domnul i-a zis: Cine face gura omului? Si cine face pe om mut sau surd, cu vedere sau orb? Oare nu Eu, Domnul?” Exod 4,11

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s