In memoriam Petru Dugulescu – Palatul Parlamentului 12.02.08

pastorpeterdugulescu.jpg

Inca un om al lui Dumnezeu in atentia “mai marilor” tarii, cinstit de acestia. Dupa fratele Richard Wurbrand, acum si fratele Petre Dugulescu.

Fie ca aceste lucruri sa reprezinte un semn bun pentru Romania si un impuls pentru evanghelici!

Astazi al Palatul Parlamentului a avut loc o intalnire speciala organizata de deputatul Petru Andea, in memoria pastorului Petru Dugulescu, cel care a infiintat Grupul Ecumenic de Rugaciune din Parlamentul Romaniei. In cadrul intalnirii au fost prezentate proiectele initiate si sustinute de Petru Dugulescu si, de asemenea, au fost lansate cartile autobiografice si cele de poezie ale poetului, pastorului si politicianului Petru Dugulescu. Deputatul Petru Andrea este acum presedintele Grupului Ecumenic de Rugaciune din Palatul Parlamentului Romaniei.

Au fost inviatati mai multi pastori de mai multe confesiuni, preoti, parlamentari, familie indoliata si alti cunoscuti. Au fosti niste marturii impresionante, recital de poezie scrisa de fr Petrica, fata lui cea mica Eunice Dugulescu a interpretat o poezie a tatalui sau intr-un mod coplesitor, mosteneste darul artistic, poetic de la tatal ei. Aveti inregistrarea in boxa laterala cu numele ei.

Au luat cuvantul la intalnire:

Dl deputat Petru Andea

Fr. Pastor si Presedintele Comunitatii Baptiste Bucuresti Daniel Maris a inceput cu rugaciune intalnirea

Liviu Bocaniala a cantat o melodie “Cantec insingurat”

Presedintele Uniunii Baptiste din Romania, fr Otniel Bunaciu a avut un cuvant despre fr Petrica Dugulescu

Marius Radu a lansat volumul de poezii “Calatorii Enigmatici, Apus de Mileniu”

Edi Mihaescu a cantat o melodie extraordinara, care este inregistrata in boxa laterala “Pastorul singuratic

Fostul deputat Dorin Mihai

Recital poezie Ligia Dugulescu

Scurt istoric al Asociatiei “Isus Speranta Romaniei” – Ion Chiforeanu, aceasta este inregistrata in boxa laterala

Cuvant al Secretarului Uniunii Baptiste Ionel Tutac, este de asemenea inregistrat

Lansarea volumelor autobiografice “Ei mi-au programat moartea, Democratie si persecutie – Marius Cimpoae.

Poezie – Eunice Dugulescu, este inregistrata

Ligia Dugulescu a prezentat proiecte ale asociatiei “Isus Speranta Romaniei”

Marturie Alex Criste, beneficiar al proiectului “Fratii lui Onisim”

Cuvant de incheiere – Pastorul Laurentiu Timis

 

Doua lucruri interesante:

Fratele Jean Chiforeanu ne spune ca inca din 1978 fratele Petre Dugulescu visa ca vor veni vremuri cand evanghelia va fi propovaduita pe stadioane, vor exista televiziuni crestine, posturi de radio crestine. Dupa revolutie fratele Dugulescu l-a chemat pe fratele Ion Chiforeanu sa traiasca impreuna acest vis in Romania . Asa au infiintat Asociatia “Isus Speranta Romaniei”.

Fratele Ionel Tutac ne spunea de evenimentul din Timisoara, cand fratele Dugulescu a condus masele de oameni in rugaciunea „Tatal Nostru” cu totii, Revolutia practic nu fusese inceputa, Ceausescu era inca pe scaun in momentul acela, si putini realizam curajul pe cre l-a avut fratele Petre Dugulescu in momentele acelea si riscul la care se angajase din dorinta lui de a conduce oamenii la Hristos.

36 de gânduri despre „In memoriam Petru Dugulescu – Palatul Parlamentului 12.02.08

 1. Dugulescu Petru a fost un Comunist el a fost un fricos,
  de acea P.D. a si colaborat cu Securitatea.
  Verificati dosarul lui P.D. in orasul Hateg cum a colaborat cu securitatea si sia tradat frati.

  Ce tot il ridicati atita pe acest Dugulescu, el a ales sa fie in Parlament si sa uite de Biserica din Timisoara, sa fim realistici in Parlament a fost platit mai bine decit de biserica.

  Cu o saptamana inainte de revolutie, s-a deschis cladirea noua a bisericii, urmata de o saptamana de evanghelizare. In aceea saptamana, au inceput si protestele de la biserica reformata a pastorului Tokes, la care s-au alaturat tinerii si unii membrii ale bisericilor baptiste si penticostale cu cantari si rugaciuni. In data de 15.12.89, a predicat Paul Negrut. Petrica D. a indemnat tinerii sa nu participe la actiunile ce se desfasoara la biserica lui Tokes. Ca peste doua saptamani sa se declare colaborator cu Tokes.

  In data de 19.12.89 (miercuri) comitetul revolutionar cu sediul in cladirea Operei din Timisoara (unde eu eram angajat), m-a rugat sa aduc un pastor de la pocaiti, sa fie prezent la balconul Operei pentru a incuraja multimea de demonstranti, deoarece Bucurestiul avea sa se ridice doar in ziua urmatoare. La orele zece m-am strecurat printre coloanele de soldati, taburi si tancuri, reusind sa ajung la fratele Lopatita, unde Petrica statea in gazda. Fratele Lopatita mi-a spus ca este plecat cu familia la Chesint (satul natal pe Mures) de groaza evenimentelor.

  Vineri dimineata, dupa prinderea lui Ceusescu apare fratele Dugulescu la balconul Operei, si cu entuziasmul specific lui, determina multimea sa spuna “Tatal nostru”, in timp ce este filmat cu aparatul ce-l avea in dotare. Acesta a fost momentul forte al declararii sale ca revolutionar, iar pelicula filmata a devenit cea mai buna reclama a lansarii politice, ca erou al revolutiei.

  Toti acestia care tine-ti cu P.D
  . treziti-va si incredeti-va in Dumnezeu nu in oameni.

  Dugulescu nu a fost un erou a fost un sarlatan care avea 2 stapini
  Biblia zice clar nu poti sliji la doi stapini
  Dumnezeu sa va deschida ochi celor care inca nu vedeti cea ce sa intimplat adevarat.

 2. Sa va fie rusine celor ce la-ti facut pe Dudulescu erou,
  Cum spunem noi Crestini sa mearga la stapinul pe cine la slujit.
  cum pute-ti sa comparati pe Dugulescu cu fratele Richard Wurbrand.
  Fratele Richard Wurbrand a fost un adevarat crestin, cum scrieti voi asa ceva, P.D a fost un dublu agent care a fugit cind a inceput Revolutia si ii tremutau picioarele pentru ca ii era frica ca se va afla cine a fost,
  Da sa descoperit cine a fost, bravo lui Dr. Ion pentru ca are curaj sa spuna adevarul.
  Alte adevaruri despre Dugulescu ca a primit dolari de la Biserici din SUA si ia folosit pentru el vor iesi la suprafata.

  Nu pot sa tac cind acest P.D nu a fost un om integru.

  Da trebuie sa iertam si Dumnezeu sa aibe mila de noi.

  Cu respect Remu

 3. Cred ca va intreceti pe-aceste bloguri cu exprimari nepotrivite. As fi curios”intepatilor” si „sensibililor” sa aflu daca voi doi a-ti fost sau sinteti crestini.
  Ar fi de la sine inteles sa terminati odata pt.totdeauna cu polemica P.Dugulescu a fost si a slujit la doi stapini. Toate faptele adunate inclina pozitiv si constructiv in favoarea aceluia care s-a numit P.Dugulescu, indiferent caci a fost si a semnat „pact cu diavolul vremii de-atunci”!
  Deci va rog reveniti si priviti adevarul mai presus de etichetarea acestor urite fraze.
  Doar noi romanii sintem capabili doar sa ne denigram. Deci va rog cereti INTELEPCIUNE si vi se va da sa stiti cum sa asezati slovele care se transmit pe-aceste bloguri, caci va cunoastem si noi pe voi cite parale faceti.

  Cu-acelas respect Glen H.

 4. L-am cunoscut… ca un iubitor de Dumnezeu, si l-am iubit pe Petrica Dugulescu. Stiu ca a fost numai un om, dar…si ca Dumnezeu este singurul Judecator drept si ca foarte curand vom sta in fata Lui, TOTI FARA EXCEPTIE.
  Ura, veninul, invidia… etc. nu ne vor ajuta atunci… ci vor fi condamnate…

  Pretuesc ca o comoara amintirea prietenului, pastorului, poetului, scriitorului, politicianului, omului de afaceri … CARE A REPREZENTAT TARA cu mare cinste si care a fost PETRICA DUGULESCU. Apreciez de asemeni lucrarile de caritate pentru care a pus asa mult suflet…
  INCA CATIVA BARBATI cu inima, energia si daruirea lui si n-ar mai fost in tara copii pe sub poduri, sau batrani despre a caror suferinta sa nu stie nimeni…

  ………?????? Ce v-a fi scris ” IN MEMORIAM” pentru tine…??????

  IMBRATISES cu dragoste si reverenta fam. Dugulescu si ma simt onorat si binecuvantat ca i-am cunoscut !!!

  E.D.

 5. A facut multe lucruri bune pentru comunitatea crestina din Romania…A predicat cu curaj
  Evanghelia …Normal ,ca oricare dintre oameni, a avut si unele minusuri…Dar ramane o figura pozitiva care merita apreciate si nu trebuie dat uitarii sau stropit cu noroi…

 6. Nu exista cineva in „frunte” in care sa nu se dea cu pietre, sau cu otrava, sau cu ura; asta este o caracteristica a neamului nostru, si din pacate si a unor ” crestini ”
  De obicei vorbesc cei care nu fac nimic, sunt rosi de invidie, nimic nu e bine din ce fac altii – dar daca i-ai pune pe ei sa faca ceva – or n-au idei, or sunt limitati, ori te duc spre nicaieri

 7. Marin Preda:
  mai invata si tu tehnologia noua un pic, intra pe home, adica da un clik sus si apoi vei gasi boxa.
  Data viitoare ajungi direct la spam cu astfel de comentarii.
  Citeste regulile blogului!

 8. Vad mai multa patima in „dezvaluirirle” voastre decat sete de adevar. Hai sa nu mai dam noi verdicte. Pentru asta exista „dreptul judecator” pe care voit sau nevoit il vom intalni.

 9. Pentru „Glen”

  Nu stiu de ce to ofensezi cind este vorba de un adevar.
  Problema este cind cei de pe acest blog lau facut al doilea dupa Richard Wurbrand.
  Personal i-am vavut in Rominia pe amindoi si exista o diferenta de la cer la pamint intre fostul frate Richard Wurbrand si fostul parlamentar Petre Dugulescu.

  Nu este vorba de dat cu noroi dar sa nu uitam cum voi care tineti cu fostul P.D.
  asa sint si alti care sau potignit in el pentru cea ce a facut.

  Acum este bine sa uitam de trecut si sa ne rugam pentru tara noastra Rominia,
  si sa lasam pe Dumnezeu sa aleaga eroi tari noastre.

 10. Ma alatur si eu la spusele lui Tudor
  da fiecare din noi suntem supusi greselilor, problema este cum reactionam la aceste greseli le facem sau le corectam.

  Dumnezeu sa aibe mila de mine in primul rind.

 11. Oare din ce inima izvoraste atita ura si dispret? Este inima aceasta in stare sa se daruie ,sa ierte??ma indoiesc.Vorbim cu atita patima despre dreptate, sete de adevar .Aiurea.Nu suntem insetati dupa adevar ci vrem sa -i vedem dupa gratii,tirindu-se si cerind mila.Vrem razbunare.Asta poate ca ar satisface intrucitva Eul nostru setos dupa singe, nu dupa adevar.Vrem dreptate si judecata omeneasca nu judecata lui Dumnezeu.Se vede din cele scrise.
  Au fost oameni mari care au trait in vremuri foarte grele. Daca au gresit in fata lui Dumnezeu sau a oamenilor tot Dumnezeu este acela care v-a rezolva situatia.
  Rugaciunea mea este ca fiecare intr-un duh de rugaciune sa stea inaintea Domnului sa mijloceasca pentru cei intristati,pentru cei care mai au inca o inima infrinta.Ridica-ne pe toti Dumnezeule si ajutane sa privim cu ochii tai pe toti acei care au suferit in timpul comunismului pe toti acei care au tradat si pe toti acei care s-au lepadat de tine.
  Un crestin de care s-a indurat Dumnezeu.

 12. Florin, sînt dezamăgit că ai ales să laşi comentarii care nu îşi au rostul pe un „blog cu conţinut creştin”. Înţeleg că ai căzut şi tu în capcana în care s-a lăsat prins, multă vreme, Pătrăţosu, în numele libertăţii de expresie pare-se. Oare să ne aşteptăm ca la moartea fiecărui lider confesional să fie cîte un blog cu vizibilitate care lasă în public astfel de comentarii evident isterice? Ca să nu mai vorbesc că de obicei aceşti isterici scriu sub anonimat.

  Am rămas pur şi simplu cu gura căscată cînd recent, la PRO TV, cu ocazia prezentării unui caz de mită al unui doctor, se dădeau citate de pe pagina web unde o Maria sau un Ion afirmau că şi lor le-a cerut doctorul respectiv mită. Ăsta e linşaj mediatic.

  Oricine poate scrie despre oricine orice aici? Vei lăsa pe blogul tău astfel de orice comentarii?

  Nu mă interesează ce părere ai despre Petru Dugulescu, mă interesează ce părere ai despre tine, ca blogger evanghelic.

 13. Eu cred ca are circumstante atenuante.
  Din lipsa comentariillor sale deduc ca a fost plecat (posibil).

  Nu cred ca Florin va lasa asa ceva.
  Nu pare a-i sta in caracter.

 14. Despre Isus au spus unii ca face minuni cu duhul dracilor sau in mod direct i-au spus ca are drac.Asta nu inseamna ca era si adevart ce spuneau impotrivitorii Lui.
  Onorati oponeti ai fratelui Petrica Dugulescu ,eu o sa va spun ceva care n-o sa va lase sa taceti,numai sa nu crape ranza in voi de rautate:
  FRATELE PERICA DUGULESCU A FOST VIOARA CARE SUB VIBRATIILE ARCUSULUI SUPREM ,DUHUL SFANT,A PRODUS O MELODIE CEREASCA PE CARE NOI CEI CARE IL IUBIM SI ASTAZI,O AUZIM SI ACUM PRIN CEEA CE AM AUZIT DE LA DANSUL SI PRIN CEEA CE NE-A LAST. Voi sunteti ca umbra,care existati doar atata timp cat exista soarele .

 15. Pt.Romulus Remus,

  Parca fara a te pronunta: voi care tineti cu P.D. ETC,ETC, ar mai fi loc de simplitate in adevar si credibil in tot ceea ce vrei sa exprimi. Prea s-au scris multe nelalocul lor si prea multi au inteles adevarul si-au luat o alta pozitie si de aceea acum se pare caci va rastalmaciti vorbele scrise. Nu tinem cu P.D., sau I.Ton, dar de-asa a fost natura lucrurilor si intimplarilor atunci, caci sincer vorbind, nu stiu , acum, noi, ce-am fi facut atunci in locul lor. Directionarea launtrica a lui P.D. a fost pt.tot ceea ce va fi bun in viitor cu viziune si „bataie lunga”, uitind momentul mirsav al inselarii ispititorului , fiind pe loc condamnat atit de cer, cit si de o mare multime nestatornica, acum.
  Iertarea este una din nuantele sensibile pronuntate de Mintuitorul nostru, deci sa punem in continuare picatura linga picatura al adevarului si sa uitam ceea cea fost, vazind ce va fi miine si consolidind unitatea frateasca dintre baptisti caci acesta ar fi cel mai mare merit al tuturor celor care au luptat, fie intr-un fel, fie in altul pt. propasirea si cimentarea adevarului( chiar cu trestii frinte) in mijlocul comunistilor.
  D-zeu sa dea izbinda tuturor celor care doresc Binele aproapelui lor.

  Glen H.

 16. Fratilor, multumesc de semnalari.

  In biblie nu au fost semnalate doar cuvintele bune adresate catre Hristos, ci si ca El lucreaza cu Belzebul. La fel si de Pavel. Nu trebuie sa ne ferim de ce afirma oamenii, nu ii putem opri, o vor face in alta parte, in alta forma, aici insa pot opri cuvintele injurioase, jignitoare, asta am facut in urma semnalarii voastre. Multumesc Alin de atentionare!

  In ce ma priveste sunt gata sa schimb ceva atunci cant impreuna il gasim bun, biblic, hristic. Cred ca trebuie lasate opiniile celorlalti, pentru ca Dumnezeu le da libertatea sa vorbeasca, importanta este directia si tonul „articolelor”, sau comentariile ulterioare, a unora din noi.

  Mai trebuie lasata libertatea de exprimare si cu posibilitatea ca unii se vor face mai buni, dupa ce vor discuta propriile lor idei, care la inceput pot fi rele, nu si in cele din urma.

  Pety, multumesc de increderea pe care mi-ai acordat-o 🙂 si asta m-a stimulat.

 17. Romflorin te felicit ca ai progresat si incet incepi sa fii vioara Domnului nu a unor grupari de interese. Alin este si el o viara ascutita dar nu cred ca are interesul unei reale treziri spirituale. Uitandu-ma in urma inteleg ca am avut si eu o postata in dreptul meu dar multumesc lui Dumnezeu ca scoate alti lucratori devotati pentru dreptate si adevar.

  Adevarul! doar adevarul te face liber,
  Petru RUSU

 18. No poftim! Acum doară nu vom discuta dacă Alin Cristea (sau oricine altcineva dintre comentatori) are sau nu „interesul unei reale treziri spirituale”… De unde sînt scoase aceste formulări inoportune şi neelegante (ca să mă exprim eufemistic) şi de ce sînt ele lăsate oare în public?

 19. Ma gandeam „la” si asteptam reactia ta brother Alin. Nu am postat-o mesajul la voia intamplarii. Dumnezeu te-a intrebat prin mine „public” Cat de mult de intereseaza o reala trezire spirituala a bisericilor noastre. Din ceea ce vad si citesc eu inteleg si vad ca intradevar ai o vioara sofisticata cu coarde sensibile si bine acordate, dar nedumerirea mea este la punctul forte > spiritual ce faci in vederea aceasta?.

  Eu inteleg foarte bine un lucru si anume” Dumnezeu lucreaza prin cine se lasa calauzit de El. A fost cazuri cand a vorbit si actionat printrun magar. Nu este treaba noastra
  („sau a magarului”) de unde beau oile apa. Apele sunt foarte tulburi azi si putina apa curata si izvoare limpezi mai gasesti. Parerea mea este ca trebuie sa lasam pe fiecare sa vorbeasca si sa-si caute izvorul singur. Cei care tulbura apele sunt multi si o fac cu un scop bine determinat. Ei vor ca turmele crestine sa fie tinute sub control si adevarul il vor ascuns pentru ca le adeveresc faptele.

  Nu ma mai preocupa problemele si situatia celor care se ascund in tufa, dar pot da raspunsuri documentate daca este cazul la ele.

  Deci fratele meu Alin! convinge-ne daca vrei care sunt realele tale interese in spectrul informational internautic pentru ca ai ajuns sa fii supercunoscut si apreciat de multi si de departe. Cuvantul tau poate ajuta adevarul! sau mai mult, il poate bloca.

  Pe mine ma intereseaza adevarul si o reala trezire spirituala a tuturor bisericilor noastre > daca mergi pe urmele mele vei vedea ca am actionat in vederea aceasta, de aceea nu-mi pot permite sa opresc pe nimeni sa-si spuna parerea sau pasul inimi, cu exceptia mesajelor postate cu rea credinta.

  Daca te-am suparat prin mesajul meu te rog iarta-ma. Eu te apreciez in multe dar as vrea sa mai faci un pas > putin mai sus < pentru ca poti si esti necesar!

  Doamne ajuta-ne sa facem voia Ta,
  Petru RUSU
  Melbourne*Australia

 20. Frate Florin nu cred ca ave-ti nevoie ca-sa va invete cineva… cum sa va conduce-ti blogul ,vad ca vor sa va influienteze. Va felicit ca lasa-ti si pro si contra atit timp cit toata lumea vorbeste civilizat. Noi ne intilnim si pe alt grup D……..

  Ce deranjaza nu e asa de mult colaborarea cu sec. ci faptul ca s-a dat (PD) drept erou la revolutie si nu a fost.
  Daca toti recunoaste-ti ca a avut si greseli ca doar a fost un om, dece mai spune-ti c-a fost vioara intiia,??? va imaginati ce-ar insemna la un concert sa gresasca vioara intiia????

 21. Pentru Stefan,
  Tu l-ai facut vioara parerea multor care sint pe bloguri si care nu sint pe bloguri spun ca a cintat fals vioara P.D. intrebarea mea pentru tine este el ca fost pastor si-a lasat oile si sa dus sa Parlament unde a fost platit mai bine, nu ma fa sa incep cu alte lucruri care P.D. le-a facut in timpul cind a fost pastor, de unde sia permis luxul si alte proprietati care le are sint alti pastori care sint smeriti si care la ora actuala cistiga foarte putin aici pe Pamint dar dincolo vor fi rasplatiti de Dumnezeu, Dugulescu prin faptele lui a facur chiar invers a vrut sa o duca bine aici pe Pamint, aha team pus pe ginduri.

  Pentru Alin,
  Adevarul trebuie spus sau scris ca veri tu sa nu, tu cu cine ti ca adevarul sau cu neadevarul,aceste comentari despre P.D. cred ca fiecare dupa ce cerceteaza isi va da seama cine a fost, gindurile tale duc spre acoperirea adevarului cea ce nu este un lucru Biblic.

  Pentru Glen,
  Ca si Credincios te contrazic, au fost multi care au spus NU Securitati si nu le fost frica pentru-ca Dumnezeu a fost cu iei, P.D. a fost slab uitate la DOSARUL lui
  Noi lam iertat pe P.D. dar problema a fost cind ele se dadea erou si si alti lau facut.
  Intereseazate de ce P.D. a avut legaturi cu MORMONI.
  CA SI CRESTINI CREDEM CA MORMONI AU O FALSA RELIGIE EI TOTI SE VOR DUCE IN IAD.

  Va spun din nou P.D. nu este un erou
  Fiti Binecuvintati de Dumnezeu si puneti-va increderea in EL nu in oameni.

 22. Citind cele scrise pina acum imi amintesc de o imagine din revista Urzica.Undeva intre doua blocuri doua cete de copii se bateau asvirlind pietre unii dupa altii. La ceea ce se petrecea acolo un gemgiu privea tare interesat. Din mintea lui iesea doar o singura idee:”Intarita-i drace, intarita-i!”

 23. Febr./20/2008
  ” Stimabililor”,
  Sint surprins sa vad si sa citesc totfelul de postari pe diferite pagini ale Computerului.
  (comentar inspirat):
  …”SI FIAREI I S-A DAT PUTERE SA VORBEASCA”.ROSTIND CUVINTE DE HULA.
  Nu vreau sa merg in detalii sau mai departe,doar am dorit ca concluzie sa lansez acest semnal de alarma pentru cei ce au „Darul Fiarei”,nu roada Duhului Sfint.
  va invit si las pe fiecare sa traga concluziile,de ce forte sint impinsi,si ce cistig au cind palavragesc si arunca cu noroi in altii.
  Ziua Judecatii nu a sosit inca ca sa va declarati martori voluntari.Dumnezeu are Martorii Lui ,OPRITI-VA SI NU-I FURATI JOBUL.
  Oricum inca un timp sa va verificati.Sory,sint in U.S.A.si asi putea sa va explic multe despre relatiile Credinciosilor din posturi de raspundere,Pastori,evanghelisti,as.a.m.d.Sint fortati sa coopereze cu sistemul si cam atita.

 24. Dragi mei,imi pare rau ca aveti atata rautate n inima.Domnul Isus ne-a adus Dragostea si asta ar trebui sa ne caracterizeze pe fiecare slujitor a lui Dumnezeu.Din cei care v-ati varsat veninul aici nici unul nu sunteti a lui Hristos.Va intreb,,Daca la noapte vine moartea si va bate la usa,credeti ca mergeti la Domnul?NU NICI INTR-UN CAZ NU IL VETI INTALNI PE FRATELE DUGULESCU.El era copilul lui Dumnezeu ca avea dragoste si asta este vizibil in vorbirea lui si in lucrarile pe care le-a facut pe pamant.Dar daca a gresit intr-un fel sau altul este omeneste.ca era om nu Dumnezeu.Dar sunt convinsa ca a stiut sa-si aduca greselile la poala crucii Domnului nu trebuie cineva sa arunce cu piatra sau cu noroi.As dori sa va analizati daca sunteti pe drumul bun cei care sunteti pe post de judecatori.
  Domnul sa ne ajute sa ne analizam fiecare cuvant care ne iese din gura..

 25. „Sindromul SIDA” la cultele religioase

  Cultele din Romania nu doresc vindecarea de sindromul SIDA al tradarii si cooperarii cu Serviciile Secrete

  Exista cel putin doua asemanari intre infectia cu HIV si situatia actuala a cultelor crestine [din Romania], in contextul post-comunist. Virusul HIV este atit de mortal si fără leac pentru că se atasează genomului uman (informatiei reproductive genetice) si se reproduce de fiecare dată cind celula se divide. El este inoculat, se ascunde in ADN, iar celula se inmulteste cu el cu tot „crezind” că este o celulă sănătoasă.

  Tot asa s-a intimplat si in cazul crestinilor din timpul comunismului si apoi după. Multi dintre cei infiltrati de Securitate in rindul credinciosilor sau racolati de aceasta arătau atit de normali, numai că aveau, in plus, si un alt nume ascuns, aveau informatii ‘negre’ si un duh [strain] care se replica si in altii.
  Multi au fost cei sfatuiti de conducerile cultelor ca sa colaboreze cu Securitatea sub scuza unor versete de genul: „Dati cezarului ce este al cezarului”.

  Ei s-au inmultit atit pe spinarea bietelor celule simple incit atunci când au erupt, când s-au mobilizat retelele informative, trupul [Bisericii/Cultului] a fost si este atât de bolnav, amortit, incât nu mai poate acum reactiona, nu mai lupta, este dezorientat, nu mai stie ce este bine si rău, nu mai stie care este dusmanul.

  Colaborarea (cât si alte păcate) este atât de mult infăsurată in [speculatii] teologice si justificată circumstantial incât nici nu mai doare, nici nu mai trezeste nici o ingrijorare că ar fi fost si este letală (spiritual).
  HIV-ul religios, sub acoperirea proteinelor cultice – in cazul nostru „proteina baptista” -submineaza trupul prin implicarea lor in tot felul de aliante, contracte si acorduri tacite cu lumea [si societatea] – de tip ecumenic, ecologic, social, teologic-liberal, politic, corectitudine politică, drepturile „minoritătilor” etc. – asa incât bietele celule (credinciosii simpli si curati) nu mai stiu să deosebească compromisurile si lucrurile nepermisibile de cele care sunt recomandate de Dumnezeu, atât pentru viata personala cât si pentru relatiile credinciosilor adevărati.

  Există lucruri ale lumii care sunt mortale pentru Biserică! Există un intuneric care nu poate locui impreună cu Lumina! Sunt lucruri de care trebuie să fugim, să ne separăm! S-a creat o intelighentie virusată care duce poporul [lui Dumnezeu] in rătăcire si nu il indeamnă pe calea ingustă si dreaptă, nu il conduce la păsuni [verzi si curate] si la ape de odihnă ci il duce, miseleste, in mijlocul lupilor spirituali.
  De aceea este asa de slabă – si in slăbire continuă – reactia Bisericii fată de păcatele impuse de „religia” umanistă care permează politica europeană. Biserica nu mai este critică fată de societate, fată de surogate.

  Inaintasii nostri, prin viata lor, prin graiul lor si prin traiul lor erau o critică continuă a surogatelor crestinismului autentic. De aceea ei au găsit o nisă [si un refugiu] din criza spirituală a acestui popor. De aceea au fost prigoniti. De aceea ei au fost relevanti in vremea lor.

  Acum nu se mai permite sa criticăm, nu mai distingem răul care s-a strecurat in mijlocul Bisericii sub diferite forme/ ispite/ păcate. Informatia este pervertită, ADN-ul crestin are acum un apendice care se reproduce odată cu intrarea in membralitate a lumii asa-zis „increstinate”. Nu mai stim să scoatem răul dintre noi. Desi Biblia ne invata cum să o facem, atât prin invătătură cât si prin exemple, crestinătatea este derutată de aspectul atit de „CRESTIN” al liderilor religiosi si membrilor corupti, incât boala trece drept normalitate, drept sănătate.

  2. Cea de a doua asemănare are de a face cu o descoperire a Institutului Pasteur din Franta. S-a constatat că virusul HIV/SIDA blochează comunicarea intracelulară. Contactul dintre limfocitele T si celulele care prezintă antigen (care au fost virusate) este alterat. Faptul acesta modifică reactia/răspunsul limfocitelor T lăsând virusul să persiste.

  Acesti cercetători se pare că au identificat o proteină numită Nef care ar fi responsabilă de aceast fenomen.
  Si in Biserică, se incearcă acum izolarea celor care demasca si indică spre celulele bolnave, a celor care spun că este necesar eliminarea răului, a bolii, a păcatelor. Se incearcă blocarea comunicării prin discreditare.
  Personaje ca Zimri (Num. 25:14), Acan, Ahab, Iuda, Anania, Safira etc. sunt slăviti si ridicati la rangul de virtuosi iar cei ca Fineas, Natan, Neemia, etc. sunt priviti ca niste specii bolnave.

  Se argumenteaza mult pentru secretizarea si privatizarea acestor informatii despre păcat si boală, astfel ca Trupul să nu ia nici o atitudine, să nu aibă nici o reactie spre vindecare. Argumente istete, inteligente dar nu si sustinute de Cuvântul lui Dumnezeu orbesc orizonturile crestinismului contemporan.
  Si prin trecerea timpului, prin replicarea oamenilor cu „proteina de credinciosi” dar păcătosi si compromisi, fără Dumnezeu, de-a lungul generatiilor care vin, ne vom trezi intocmai ca si trupul/organismul in care infectia ucigasa SIDA/HIV incepe să-si arate simptomele (după vreo 10-13 ani de la incubare), adică, ne vom trezi că este prea tirziu, imunitatea Bisericii este distrusă, Biserica moare.
  Asa s-a intâmplat pe diferite teme (păcate) in toate tările si [marile imperii], care odată, au fost puternic si veritabil crestinate.

  Daniel Mitrofan

 26. Frate Daniel,

  Mai intai bun venit pe aici. Apreciez spiritul tau justitiar, si dorinta sincera dupa dreptate. Legat de descrierea problemei este foarte interesant pusa problema si inteleg ideile ilustratiei cu sida. Insa cred ca metoda afisarii publice a anumitor adevaruri despre unii slujitori trebuiau facute publice atunci, si asta in anumite conditii, si mai putin dupa. De exemplu daca copilul meu greseste fata de mine, nu ma simt bine sa spun altora neaparat acest lucru, l-as umili, nici mie nu imi face bine.
  Metoda aceasta de a scoate in public relele oamenilor, asa in mod direct (si fara concluzii bine analizate), este un specific lumesc si slujeste mai mult interesele Satanei.

  1. Atunci cand un pacat este public, asta produce senzatie, atrage atentia oamenilor, sunt ca niste “prajituri” pentru oameni. Lumea procedeaza asa pentru ca sunt castiguri media imense de aici, publicitate.

  2. Atunci cand faci public, imaginea celui in cauza este afectata grav, nu iremediabil, dar nedrept si nejustificat de mult.

  3. Atunci cand faci public, nu ajuti pe cel in caza sa se indrepte. Orgoliul este o forta in om. Cand este provocat, foarte putini rezista sa nu se impietreasca si/sau sa se rezbune. Doar cei plini de Duhul si smeriti pot ignora cu greu situatia aceasta. Este prin cele mai neeficiente metode de indreptare.

  4. Cand evenimentul este depasit, conotatia este una de rautate.
  In biblie avem cazuri grave de tradare: Acan, Iuda, Anania si Safira, etc. Acestia au fost mustrati si judecati pe loc. Dupa un timp indelungat, nu mai are rost sa faci asta pentru ca atunci faci un deserviciu bisericii lui Hristos, si mai putin arati integritatea poporului.

  Cei care au colaborat cred ca trebuiesc sa isi marturiseasca pacatul fata de cei implicati. Trebuie! Si daca nu vor, trebuie sa acceptam si ca nu avem ce face. Si sa ne abtinem de la isterie, desi e usor sa iti vina in astfel de cazuri. Sunt de acord sa facem apel la acest lucru public. Sa se constituie, nici nu stiu cum sa o numesc, “comisie de analiza” oameni care sunt abilitati, eventual au trait atunci si sa traga niste concluzii dupa o analiza. Este gresit sa scoti public dosarele (uneori injurios alcatuite, fara sa acopar pacaele fratilor acum) oamenilor si sa lasi pe fiecare sa creada ce vrea. Este ca si cum descoperi o buba plina de puroi in fata oamenilor. Ei toti se vor dezgusta de asta, dar numai doctorul poate sa analizeze cum s-a format acea buba, cine e de vina, cum se vindeca.

  Legat de ce trebuie sa facem acum. Trebuie sa ne pocaim si sa ne recunoastem nevrednicia noastra ca si biserica, popor al Domnului, sa ne insusim pacatele lor, intr-un fel, vezi Daniel profetul. Si daca facem asta noi suntem deslegati de inaintesii nostri, chiar daca ei nu o vor face, noi vom putea duce mai departe lucrarea cu succes. Apoi in paralel cu dosariada trebuie sa rezolvam problemele noastre actuale: indisponibilitatea pastorilor si liderilor, prin asta distruganduse unitatea si lucrarea Duhului, pentru ca nu putem conlucra, strategia gresita a zilelor noastre, accent disproportionat pe studiu in comparatie cu rugaciunea, si colaborarea cu lumea si poftele lumesti: pofta ochilor, aroganta, pofta trupului. Daca inaintasii nostrii si-ar marturisi pacatele si noi nu am indrepta pe ale noastre, nu am facut nimic. Este riscul ca uitandu-ne la responsabilitatile lor sa le anihilam pe ale nostre, cu subtilitate.

  In concluzie, daca in biserica mea un frate a colaborat cu securitatea, eu trebuie sa fac apel ca acel frate sa isi rezolve problema, daca stiu despre el si sunt in autoritate peste el, sunt responsabil sa il opresc de la anumite slujiri, sau functii (altfel ma fac partas pacatului datorita cunostintei mele). Eu voi marturisi pacatul poporului Domnului inaintea lui Dumnezeu, ma voi pocai insusindu-mi pacatul inaintasilor mei si din momentul acela sunt deslegat de pacatul inaintasului meu, si voi putea primi binecuvantarea lui Dumnezeu indiferent de ce face el. In continuare facand apel la indreptare, dar lasandul pe el sa faca asta, ne facand eu pasi spre al forta, dezvalui, etc. Il pot opri intr’o slujire sau promovare, si atunci, daca va fi nevoie, voi aduce dovezi. Altfel dovezile, dosarele le las acolo pentru a se pocai el singur.

  Nu judec ce ai facut prin actiunile si cartea ta, nu am studiat contextul, era o situatie de criza. Dar ti-am impartasit opiniile mele.

  Florin S.

 27. da am pbservat ce scria un dinstins domn rusu petru, ca numai adevarul te face slobod, da,? a scris un mare adevar biblic, daca acest domn rusu ar fi scris adevarul in toate scrierile sale pe internet, el astazi nu ar fi legat, incatusat, robit, rob, al celui ce defaimeaza si vorbeste de rau, ci ar fi liber, slobod sa se poata bucura de adevarul care il propaga .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s