„Vreme trece, vreme vine..”

In Exod 20 Dumnezeu ne invata ca, trei valori sunt sacre:

viata (sa nu ucizi),

proprietatea (sa nu furi)

demnitatea (sa nu minti, sa nu curvesti, sa cinstesti pe tata si pe mama)

Ascultam un mesaj care descria trasaturile regimelor, astfel se facea ca pe vremea lui Ceausescu ne era calcata in principal a doua valoare sacra: proprietatea. Asa a inceput regimul Ceausescu prin confiscarea multori proprietati, mosii, acum dupa revolutie unele s-au inapoiat. Oamenii erau impiedicati sa aibe proprietati si erau fortati sa primeasca de la stat casa, alimente etc, sa nu aibe proprietati.

Acum traim in libertate, proprietatile ni s-au dat inapoi, dar culmea! Ni se ia demnitatea! A treia valoare sacra a omului, poate mai importanta ca a doua. Nu stiu. Azi cata improscare cu noroi pe media, pe internet, pe strada, etc. Ni se ia demnitatea, nu mai suntem respectati, nu mai avem valoare, batranii sunt nedreptatiti pe fata uneori, imoralitatea ne este impusa, parca.

Era o vreme daca ne amintim cand oamenilor li se lua prima valoare sacra: dreptul la viata, cand erau sclavii, unii erau condamnati la un anumit mod de viata.

Vremurile acesta parca ne joaca pe degete, nu vi se pare? Sau poate Dumnezeu incearca neamurile in cuptorul Lui ca oamenii sa ia seama la El.

2 gânduri despre „„Vreme trece, vreme vine..”

  1. in NT gasim:
    -viata… MATEI 10:39
    -proprietate… MATEI19:21
    -iar la demnitate, nu te opreste nimeni sa: nu minti, sa nu curvesti, sa cinstesti…

  2. Marcel: am citit versetele tale, Domnul ne invata si alte lucruri cu privire la aceste daruri, sa ne dam viata penru El, proprietatile, este un mod in care il putem cinsti pe El cu ceea ce ne-a dat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s