Este nevoie sa “pierdem” mai mult timp in Scriptura

Pentru unii asa se numeste petrecerea timpului in Scriptura: “pierdere de timp”. Ei nu au timp sa citeasca scriptura, ei sunt foarte ocupati. De fapt toti avem 24 de ore, dar ideea (rusinoasa si condamnabila) este ca noi nu avem timp sa pierdem citind scriptura, noi avem lucruri mai importante de facut, sa vizionam programe “fictive” tv, sa stam in fata calculatorului ore in sir fara vre-un scop, ca sa nu intru in detaliile celor mai multi tineri: alcoolul, sportul, masinile, uneori pornografia, produsele IT, femeile, etc. Nu este cazul sa ne autoinvinovatim, ci trebuie in mod constient, voit sa schimbam macazul vietilor noastre. Avem nevoie de un indreptar pentru viata noastra. Care este acela? Constiinta este unul, dar ea are nevoie de o extensie. Daca tu gasesti o alta carte in lume care sa fie conform constiintei tale, sa mi-o recomanzi si mie. Si eu as fi interesat de ea. Insa pana acum nu am gasit alta mai demna de incredere, care sa imi dea salvare efectiv, iertare de pacate, ca despre asta imi vorbeset constiinta mea, ca mai am mult de lucrat la mine, sunt ca un santier in lucru. Dar care e structura pe care zidesc eu? Pentru mine e Hristos, asa cum il prezinta scriptra nu vre-un cult. Apropos, biblia este mai presus de vre-un cult, cultele si religiile isi trag valoarea si stabilitatea in functie de cat de biblice sunt, altfel vor cadea in timp. Cate culte (secte mai bine zis) nu s-au ridicat, dar care nu tineau seama de Scriptura si cum s-au ridicat asa au si cazut.

Tot asa te poti ridica si tu, dar daca nu te uiti in Scriptura, daca nu obijnuiesti sa “pierzi”(adica sa investesti) timpul in ea, e posibil sa te prabusesti tot asa cum te-ai ridicat, intr-o buna zi.

Fii intelept, si construieste pe stanca!

Un gând despre „Este nevoie sa “pierdem” mai mult timp in Scriptura

  1. In zilele trecute, cand altii se straduiau sa ma tulbure prin diferite e-mail-uri, lovind in Dumnezeul Bibliei, intr-o dimineata am luat Biblia sa „pierd” timp, adancindu-ma in inavatura ei. Atunci, am deschis-o la Isaia 33:15-22 (n-am ales intentionat cartea Isaia). O expresie din versetul 21, s-a lipit de inima mea, incepand sa ma insoteasca. Urmarea a constat si din faptul ca am simtit o pace minunata inundandu-mi fiinta.Iata expresia:”…CU ADEVARAT DOMNUL ESTE MINUNAT PENTRU NOI…”.A trebuit ca in urma cu secole, Isaia sa scrie aceste cuvinte, atat de necesare inimii mele, si nu numai…Se merita sa „pierdem” mult timp in Cuvant!Fiti binecuvantati!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s